Догори
Дати відгук

Як підняти гемоглобін без м’яса

Основний симптом зниження рівня гемоглобіну — анемії різного походження.

3 хв на прочитання05 Квітня 2022, 07:39
Поділитись:

Про залізодефіцит можуть свідчити не тільки млявість, постійне відчуття втоми та зниження емоційного тонусу. Задишка, тахікардія, гіпотонія м’язів, зниження апетиту, розлад травлення, а також стоматити, ламкість волосся та нігтів, сухість шкіри, синюшність губ, часті респіраторні захворювання можуть говорити про нестачу заліза в організмі. Якщо рівень гемоглобіну знижений, то лікар у цьому випадку може призначити залізовмісні препарати для коригування. Проте набагато корисніше дотримуватися певних правил харчування, які допоможуть досягти бажаного результату. Про них розповідає Delfi.

Продукти для підняття гемоглобіну:

  • чорна ікра (утім, усе одно яка — чорна, червона, навіть мінтаєва (добре також їсти молоки — ефект той самий, а ціна зовсім низька і з'їсти можна багато);
  • буряк (але не зловживайте буряковим соком, він дуже агресивний для травної системи, можна отримати іншу болячку);
  • морква (але слабо підвищує);
  • гранат (також може погано вплинути на слизову оболонку шлунка — обережно!);
  • гречана, пшоняна каша, пшеничні висівки;
  • печінка або просто яловичина, язик;
  • біле куряче м'ясо;
  • яйця (з хорошим, соковитого жовтого кольору жовтком);
  • курага і взагалі сухофрукти — у них вміст заліза вищий, ніж у свіжих фруктах;
  • темно-зелені й червоні овочі та фрукти (шпинат, свіжа зелень, квасоля, зелені яблука, червоний виноград, темна смородина, журавлина, суха шипшина);
  • червоне вино.

Із народних рецептів для підвищення гемоглобіну можна вибрати той, який вам найбільше підходить, щоб намагатися вживати його на постійній основі як «вітамінне підживлення» для організму

1) Склянку волоських горіхів і склянку сирої гречаної крупи перемолоти, додати склянку меду, все перемішати, щодня їсти по столовій ложці.

2) Волоські горіхи, курага, мед, родзинки — все в пропорції 1:1 — перемолоти і ретельно перемішати, їсти по 1-3 столові ложки на день (один із найкращих рецептів не тільки для підняття гемоглобіну, а й для забезпечення організму необхідними вітамінами).

3) По 1 склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти, додати мед, додати 1-2 лимони зі шкіркою (замість лимона можна додати сік алое), їсти по 1-3 столові ложки на день.

4) 100 мл свіжого бурякового соку, 100 мл морквяного, перемішати і пити (піднімає гемоглобін буквально за 2 дні).

5) 1/2 склянки яблучного соку, 1/4 склянки бурякового соку та 1/4 склянки морквяного соку, перемішати та пити 1-2 рази на день.

6) 1/2 склянки свіжого яблучного соку, 1/2 склянки журавлинного домашнього морсу, 1 столова ложка свіжовичавленого бурякового соку, перемішати і пити.

7) Сиру гречану крупу 1/2 склянки, промити, залити 1 склянкою кефіру і залишити на ніч, на ранок каша готова, можна їсти.

8) 1/2 склянки сухого червоного вина гарної якості, випареної на водяній бані протягом 5-7 хвилин; 1/4 склянки відвареної кропиви, 1 столова ложка топленої олії, пити теплим.

Крім того, не варто забувати і про користь прогулянок на свіжому повітрі, дихальних вправ та гімнастики.

Також ми розповідали про приховану гімнастику Воробйова: як схуднути й омолодитися непомітно для оточення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.