Догори
Дати відгук

Як очистити кишківник та печінку за допомогою лушпиння подорожника 

2 хв на прочитання07 Серпня 2023, 22:04
Поділитись:

Багато жінок намагаються позбутися зайвих «зимових» кілограмів та мати до літа струнку фігуру.

Для цього в хід йде спорт, дієти, перехід на правильне харчування, застосування різних добавок, одна з яких лушпиння подорожника або псилліум.

Це вид розчинної клітковини, що має величезну кількість цінних для людини якостей. Таку клітковину витягують з лушпиння оболонок насіння подорожника блошиного.

Основною якістю, через яку розчинений у воді псилліум знайшов широке застосування, є значне уповільнення засвоювання вуглеводів та жирів, при цьому знижується секреція інсуліну в організмі. А підвищення показника інсуліну та відкладений підшкірний жир в організмі речі взаємопов'язані.

Часто лушпиння насіння подорожника застосовують як засіб для схуднення. Приймаючи псилліум разом зі звичайною їжею, організм швидше насичується, що призводить до зниження апетиту.

Засіб допомагає покращити роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє виведенню токсичних речовин з організму.

Говорячи про інші корисні властивості, якими він володіє, можна виділити такі:

  • - покращує моторику кишківника;
  • - знижує кров'яний тиск та ризик захворювань серця;
  • - зменшує кількість проявів підвищення кислотності;
  • - покриває добову потребу організму у клітковині;
  • - покращує стан при геморої;
  • - знижує ризик утворення каменів у жовчному міхурі та жовчних шляхах;
  • - покращує обмінні процеси;
  • - знімає запалення органів шлунково-кишкового тракту.

М'яка дія речовини допомагає швидше загоювати рани та ерозії. На тлі прийому цього засобу також відчувається приплив сил та зникають дискомфортні відчуття, що виникають у процесі перетравлення їжі.

Для застосування всередину лушпиння настільки подрібнюють, що воно нагадує борошно. Випивають такий порошок відразу після розмішування з напоями. Ця суміш в організмі набуває гелеподібної форми та значно збільшується в обсязі.

Приготовлений розчин бажано вживати приблизно 3 рази на день за 20−30 хвилин до їжі. Його також можна використовувати як добавку до супів, йогуртів чи заправок для салатів. Але у жодному разі не можна їсти псиллиум як сухий порошок, оскільки це може підвищити ризик кишкової непрохідності.

Також слід пам'ятати про те, що треба випивати щодня не менш як 2 літри води, приймаючи клітковину з лушпиння подорожника.

Розроблено також спеціальну капсульовану форму цього порошку. Таку капсулу набагато зручніше прийняти та й розраховувати норми прийому значно легше.

У будь-якому випадку, перш ніж приймати цей засіб, варто порадитись з лікарем.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання35 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання2 години тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання2 години тому
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання3 години тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання9 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора