Як можна запобігти появі раку: 15 порад від онколога

2 хв на прочитання24 Травня 2022, 06:53
Фото ілюстративне

Профілактика завжди простіша та приємніша за лікування.

Доктор медичних наук, лікар-онколог Рамін Іманов поділився 15 порадами, яких варто дотримуватися тим, хто хоче «розминутися» з раком.

1) Відмовтеся від солодких газованих напоїв та виключіть цукор зі свого раціону.

2) Менше сидіть, більше рухайтеся та намагайтеся робити 10 000 кроків на день.

3) Пийте зелений чай, багате джерело епігаллокатехін-3-галлату — це катехін поліфенол, який бореться з раком.

4) Їжте броколі, приготовлену на пару (у приготовленій таким чином броколі міститься більше протиракових глюкозинолатів, ніж у вареній або смаженій).

5) Їжте бразильські горіхи. Вони багаті на селен — мінерал, який особливо корисний для зниження ризику раку простати, колоректального раку та раку легень.

6) Їжте артишоки — вони багаті на силімарин, антиоксидант, що знижує ризик розвитку раку шкіри.

7) Регулярно перебувайте на сонці — це допоможе оптимізувати рівень вітаміну D.

8) Маринуйте м'ясо у спеціях, пиві чи вині — це допоможе зменшити утворення канцерогенних речовин у процесі його приготування.

9) Їжте «стійкі крохмали» (такі, як зелені банани), які в організмі діють як клітковина. Вони допоможуть знизити ризик розвитку раку товстої кишки, якщо ви вживаєте багато червоного м'яса.

10) Нормалізуйте співвідношення омега-3 та омега-6 жирів у раціоні, вживаючи високоякісну олію криля та скорочуючи споживання перероблених рослинних олій, таких як кукурудзяна, соєва та рапсова.

11) Спіть у повній темряві; світло в нічний час пригнічує вироблення в організмі мелатоніну, що має протиракову дію.

12) Їжте цибулю — чудове джерело протиракового кверцетину. Кверцетин пригнічує ріст ракових клітин пухлин молочної залози, товстої кишки, простати, яєчників, ендометрію та легень.

13) Уникайте впливу токсинів довкілля, зокрема канцерогенних речовин хімічної очистки PERC (перхлоретилену).

14) Відмовтеся від картоплі фрі та чипсів, які можуть містити високий рівень канцерогенного акриламіду (це сполука, яка утворюється у процесі приготування продуктів за високої температури).

15) Їжте ферментовані овочі — вони корисні для здоров'я кишківника, а в процесі ферментації, що відбувається при квашенні капусти, виробляються такі протиракові сполуки, як ізотіоціанати, індоли та сульфорафани.

Тим часом лікарі назвали напій, який володіє протираковими властивостями.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: