Догори
Дати відгук

Як можна полегшити перебіг пневмонії

А також чого не варто робити.

3 хв на прочитання15 Листопада 2021, 19:20
Пневмонія Пневмонія
Поділитись:

GreenPost наводить рекомендації НСЗУ про те, чого категорично не можна робити за наявності підозри на пневмонію.

  • Приймати самостійні рішення щодо діагностики чи лікування. Доцільність тих чи інших обстежень визначає фахівець, зважаючи на клінічні показання, а не на бажання пацієнта.
  • Призначати собі ліки, зокрема антибіотики. Причиною пневмонії можуть бути як бактерія, так і вірус. У випадку з вірусною пневмонією антибіотик просто не спрацює, бо ці препарати не діють на віруси. Вірусна інфекція може ускладнюватися бактеріальною пневмонією, проте визначити точну причину та призначити правильний антибактеріальний препарат може винятково лікар. 

«Моє здоров’я» також додає, що завжди треба дозволити лікареві визначити курс лікування. Іноді простих ліків досить, щоб вилікувати пневмонію. У більш серйозних випадках пацієнта треба госпіталізувати. Але навіть тоді це зазвичай завершується повним одужанням. Однак ситуація може бути серйознішою в людей похилого віку.

Тим часом для полегшення перебігу пневмонії в домашніх умовах можна дотримуватися таких порад.

Кисневі ванни. Вони переважно спрямовані на очищення легень і зменшення набряків. Пари гарячої води з ванни почнуть розріджувати мокроту в альвеолах і відкриють дихальні шляхи, що дасть змогу значно полегшити дискомфорт.

Щоб прийняти кисневу ванну, просто наповніть ванну гарячою водою. Додайте чашку (200 г) кам’яної солі та дві склянки перекису водню (приблизно 400 мл). Лягайте у ванну та розслабтеся, дихайте нормально, вдихаючи пару з повітря. Залишайтеся у ванній протягом 20 хвилин і повторюйте процедуру раз на день.

Імбирний чай. Завдяки своїм цілющим властивостям імбирний корінь зменшує набряк і лікує низку захворювань. Він також діє як природний антибіотик і релаксант без жодних побічних ефектів. Отже, не забувайте випивати принаймні дві чашки імбирного чаю щодня.

Засіб із цибулею та часником. Він може погано смакувати та залишати неприємний запах у роті, але можна з упевненістю сказати, що поєднання цибулі з часником є ​​неймовірно ефективним для лікування пневмонії. Вони знижують набряк і лікують хворобу. Це природний антибіотик, доступний для всіх охочих.

Приготувати цей засіб просто. Тонко наріжте два зубчики часнику та 50 г цибулі та додайте чашку мінеральної води. Також можна додати столову ложку меду. Змішайте все разом і пийте вранці. Ви будете здивовані ефективністю такого лікування.

Морквяний сік. Перед обідом спробуйте морквяний сік для лікування пневмонії. Адже цей овоч здатен зміцнити ваші легені та дає антиоксиданти, необхідні для відновлення пошкоджених тканин. Крім того, він багатий на вітамін А, кальцій, залізо, магній, калій, фосфор і вітаміни групи В. Зробіть коктейль із двох морквин і однієї склянки води.

Також ми писали, як «упізнати» пневмонію та пролікувати її безоплатно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.