Догори
Дати відгук

Як і де правильно зберігати свинину

Перед заморожуванням свинину треба обов’язково розділити на невеликі порції.

2 хв на прочитання16 Червня 2022, 23:42
Поділитись:

Тільки правильно збережене м’ясо може порадувати своїм смаком, додати сил і здоров’я. Для вибору оптимального способу і терміну зберігання свинини необхідно в першу чергу з’ясувати, скільки і яким чином зберігалося м’ясо, до того як потрапило до вас. Про це пише yizhainfo.

Якщо куплена в магазині свинина була піддана шоковому заморожуванню, її можна загорнути у фольгу і покласти до морозильної камери – там вона зможе зберегти свої властивості до 6 місяців.

При неможливості визначення способу заморожування і терміну зберігання купленого свинячого м’яса, краще його розморозити і спожити в їжу впродовж 1-2 днів.

При купівлі свіжої свинини важливо пам’ятати, що “парне”, ще тепле м’ясо не можна упаковувати – воно повинне остигнути природним шляхом при кімнатній температурі.

Свинину, отриману від молодих поросят, також як і фарш, зберігають в холодному місці без заморожування не більше доби.

М’ясо дорослих особин можна зберігати на нижній полиці холодильника в поліетиленовому пакеті (обов’язково з отвором, щоб м’ясо “дихало”) впродовж 2-3 діб і в морозильній камері.

Зберігати свинину в морозилці можна двома способами:

  • упакувати в поліетиленові пакети, випустити з них повітря і заморозити. Цей спосіб дозволить зберегти м’ясо до 3 місяців;
  • злегка підморожувати м’ясо, облити його водою, заморозити і потім упакувати в пакети. При такому варіанті заморожування, свинина не втрачає своїх якостей до 6 місяців.

Для збереження смакових якостей продукту є ще одне важливе правило: перед заморожуванням свинину треба обов’язково розділити на невеликі порції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання7 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025