Як гострий перець чилі може продовжити життя, пояснює доктор наук

2 хв на прочитання08 Січня 2023, 23:30

Для підтвердження отриманих результатів потрібні додаткові дослідження.  

Результати досліджень особливих властивостей перцю чилі були представлені на наукових сесіях Американської кардіологічної асоціації, повідомляє видання Independent. У минулому вченим вже вдалося виявити і вивчити протизапальний, протираковий, антиоксидантний і протидіабетичний ефект капсаїцину – речовини, що у великій кількості міститься в перці чилі і надає йому гострого смаку. Але нове дослідження дозволило фахівцям впевнено заявити про те, що регулярне споживання гострого перцю може продовжити людське життя.

Для оцінки впливу овочів на тривалість життя вчені проаналізували дані 4729 наукових праць з авторитетних баз даних з медицини та інших спеціальностей охорони здоров’я – Ovid, Cochraine, Medline, Embase та Scopus. До них увійшли результати чотирьох великих досліджень, в яких вивчався вплив частого споживання перцю чилі на здоров’я учасників. Таким чином, команді вчених вдалося отримати дані про стан здоров’я та режим харчування більш ніж 570 тисяч жителів США, Італії, Китаю та Ірану та порівняти зміни, що відбулися у групах, де учасники регулярно споживали перець чилі та де його їли вкрай рідко.

З’ЯСУВАЛОСЯ, ЩО В УЧАСНИКІВ ПЕРШОЇ ГРУПИ:

Таким чином, дослідники на чолі з Бо Сюй, доктором наук у галузі кардіології з Кардіологічного центру при Клівлендській клініці, дійшли висновку, що переважання гострої їжі в раціоні дійсно може знизити ризик смерті, включаючи смерть від тяжких захворювань.

При цьому фахівці підкреслюють, що точні механізми роботи капсаїцину все ще не встановлені — хоча б тому, що в описаних наукових роботах зазначено різну кількість споживання учасниками перцю чилі. Для підтвердження отриманих результатів потрібні додаткові дослідження.  

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: