Догори
Дати відгук

Як безпечно відсвяткувати Хелловін під час карантину

Тематичні захисні маски та вечірка у Zoom не дадуть засумувати навіть на карантині

3 хв на прочитання29 Жовтня 2020, 18:02
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

Вже у цю суботу, 31 жовтня, настане час одного із найулюбленіших та найлячніших свят у році - Хелловіну. В Україні його почали відзначати не так давно, але свято вже встигло прижитися й полюбитися.

Зазвичай Хелловін - це людні костюмовані вечірки, ходіння за цукерками до сусідів та друзів та святкове вештання вулицями зі свічками в гарбузах і в тематичних костюмах. Та через пандемію COVID-19 цьогорічне свято жахів обіцяє бути незвичайним.

На жаль, багато столичних клубів й ресторанів знехтували безпекою та здоров'ям своїх відвідувачів й анонсували багатолюдні видовища. Так, у Docker pub виступатиме гурт Ot Vinta. Організатори, ніби глузуючи на постановою Кабміну про продовження карантину до 31 грудня ще й просять батьків приводити на цей концерт дітей. Напередодні Хелловіну також анонсують виставку “Всередині тварин” на ВДНГ, яка теж передбачає скупчення людей. Клуб Bingo влаштовує вечірку із рок-виконавцями. Відвідувачів запевняють, що забезпечать дотримання соціальної дистанції. Але зробити це у закритому приміщенні клубу під час скупчення виконавців і слухачів, напевно, буде важко. 

У свою чергу GreenPost пропонує своїм читачам не менш цікаві, а, головне, безпечні розваги у ніч на 1 листопада. 

Почати можна з класики. А саме, з перегляду улюблених фільмів жахів та тематичних мультфільмів усією родиною. Це згуртує сім'ю та допоможе налаштуватися на відповідну емоційну хвилю. До речі, подивитися жахливчик можна запропонувати і домашнім улюбленцям. Адже нещодавно спеціально для котів випустили перший фільм жахів. 

Жахи можна не лише дивитися, але й читати. В такому випадку потрібно заздалегідь визначитися в автором і твором, підготувати насіння гарбуза для слухачів і розпочати горор-читання. 

На Свято живих і мертвих, так само, як і на новий рік, можна прикрасити ялинку. Оберіть для декору іграшки насиченого помаранчевого і червоного кольорів. Це можуть бути іграшкові гарбузи, фігурки відьом на мітлах, кажанчики та великі магічні капелюхи.

Якщо вже згадали про новорічні розваги, то 31 жовтня саме час випікати незвичайне печиво у вигляді гарбуза чи черепів. До речі, смаколики можна приготувати з того таки гарбуза. Або запекти овоч у духовці повністю.

До речі, з гарбуза можна вирізати химерні фігурки, перетворивши його на світильник, або розфарбувати разом із дітьми. 

Ще один спосіб відчути атмосферу свята жахів - це придбати або пошити захисну маску із тематичним принтом. Така річ не лише стане модним елементом святкового образу, але й захистить від коронавірусу. 

Дітям, які найбільше нудяться без товариства однолітків на свята, можна запропонувати дістати папір, ножиці та клей і креативно прикрасити до свята вхідні двері. 

Хелловін можна і потрібно святкувати безконтактно. Пакунки із солодощами та маленькі гарбузи можна залишати під порогом квартири. А листівки й плитка шоколаду помістяться у поштову скриньку. Так, по-перше, ви проявите теплі почуття до близьких і, по-друге, не наразите їх на небезпеку інфікуватися коронавірусом.

Хелловін під час карантину можна відсвяткувати також онлайн. Обирайте необхідну платформу - Skype, Viber, Telegram або Zoom і лякайте друзів тематичним мейк-апом і жахливим завиванням. 

Як ми інформували своїх читачів раніше, нещодавно розпочалася перша віртуальна виставка Чорнобиля. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.