Вєтрова Влада2 хв на прочитання11 Травня 2022, 23:50
Холодильник, як і будь-яка нова побутова техніка, має свій специфічний запах. Щоб він не поєднувався з ароматом продуктів, перед використанням запах нового холодильника потрібно усунути.
Для цього використовуйте теплий розчин води з питною содою або будь-який миючий засіб. Не забудьте промити і зовнішні частини холодильника. Потім залиште дверцята відкритими на пару годин, щоб провітрити робочі камери. Після цього можете сміливо завантажувати холодильник продуктами.
Згодом аромати з холодильника перестають тішити нюх. Отже, настав час вимити його або хоча б очистити спеціальний зливний отвір усередині камери. Виробники зазвичай рекомендують робити цю процедуру щорічно, пише lhealth.info
Позбутися неприємного запаху допоможуть прості, але дуже ефективні народні засоби.
- Оцет. Протріть стінки холодильника ганчіркою, змоченою у розчині оцту (розвести водою 50/50).
- Харчова сода. Вимийте холодильник водяним розчином соди. Після вологого прибирання поставте в нього відкриту ємність із содою та змінюйте її раз на три місяці. Сода добре поглинає неприємні запахи.
- Нашатирний спирт. Він допоможе у найважчих випадках, коли холодильник вимитий, а запах залишився. Натріть його стінки зсередини нашатирним спиртом і залиште відкриті дверцята на весь день.
- Активоване вугілля. Подрібніть жменю вугілля, насипте у блюдце і залиште в холодильнику на день.
- Лимонний сік. Вимийте холодильник із середини з крапелькою лимонного соку.
Щоб запахи не з’являлися, можна використовувати харчові абсорбенти.
- Житній хліб наріжте шматочками і розкладіть на кілька тарілочок. Поставте по одній на кожну полицю холодильника.
- Рис насипте на блюдце з рисовою крупою та помістіть у холодильну камеру.
- Шматочки цибулі, яблука чи картоплі теж чудово вбирають запахи. Тільки їх доведеться міняти раз на кілька днів.
- Апельсин, лимон. Як освіжувач повітря можна використовувати апельсинові скоринки або часточки лимона.
- Сіль, цукор. Просто поставте у холодильник відкриту ємність із сіллю або цукром.