Відомо, що найкорисніше їсти яйця на сніданок. Але готувати їх можна дуже по-різному. Наприклад, приготувати яйця по-шотландськи.
Інгредієнти:
яйця перепелині — 7 шт.;
фарш курячий — 200 г;
зелень петрушки — 10 г;
борошно — 1/4 склянки;
сухарі панірувальні — 1/2 склянки;
яйце куряче — 1 шт.;
сіль за смаком;
приправа для курки — за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
олія — 1 л.
Приготування.
Заздалегідь відварити круто перепелині яйця, остудити й очистити.
Курячий фарш заправити сіллю, перцем і приправою для курки.
Додати листя петрушки.
Взяти 50 г курячого фаршу і сформувати коржик. По центру викласти варене яйце і повністю закрити його фаршем, формуючи кульку.
Обваляти кульки в борошні, занурити у збите куряче яйце й обваляти в сухарях.
Дати їм охолонути у холодильнику протягом 30 хвилин.
У розігріту олію викласти яйця по-шотландськи і смажити у фритюрі 1,5-2 хвилини на середньому вогні.
Викласти золотисті кульки на серветки, щоб забрати надлишки жиру.
Яйця по-шотландськи готові.
Також ми розповідали про бутерброди з яйцями на сніданок — надзвичайно простий рецепт.