Яйця некруто мають щонайширший набір корисних речовин. Щоб отримати ніжний білок і рідкий жовток, скористайтеся порадами досвідчених кулінарів. Автори популярних кухарських книг знають, як правильно варити яйця некруто.
Варять курячі і яйця інших птахів. Їх готують різними способами: некруто, в мішечок, круто. Ті, що зварені некруто, відрізняються недовареним жовтком, який витікає при розділенні яйця на частини. Білок повністю зварений, але м’якший, ніж при варінні круто.
Яйця містять лецитин і багато інших корисних мікроелементів. При варінні некруто яйце піддається мінімальній дії високих температур, що підвищує його харчову цінність.
Засвоюваність яєць залежить від тривалості варіння: чим довше вариться яйце, тим гірше воно засвоюється. Тому яйця некруто оптимальні для травлення.
У приготуванні яєць некруто головне завдання – отримати готовий білок і рідкий жовток. Неправильний режим варіння призводить до того, що яйця переварюються (жовток стає жорстким) або залишаються напівсирими (пливе не лише жовток, але і білок).
Скільки варити яйця некруто? Яйца середнього розміру:
Щоб яйця вийшли некруто, дійте так: