Ольга Шевченко1 хв на прочитання23 Листопада 2022, 13:33
Якщо замісити на яблучний пиріг тісто пісочне, то виріб вийде надзвичайно ніжним і стане буквально танути в роті. Щоб ефект був саме таким, потрібно знати парочку секретів.
Це цікаво: пиріг з яблуками
Пісочне тісто можна занадто довго і ретельно місити і надто перегрівати в духовці.
Візьмемо такі інгредієнти:
- маргарин (150 - 200 г);
- пудру з цукру (100 - 150 г);
- лимончик;
- борошно (250 - 300 г);
- горіхи (найкраще підходять волоські): 150 - 200 г;
- яєчко;
- пакетик цукру (ванільного);
- яблука (кілограм в самий раз).
Чаклуємо над "тане" пирогом.
- Борошно просіваємо, об'єднуємо з цукровою пудрою.
- У солодку субстанцію вводимо шматочки м'якого маргарину і вбиваємо яйце.
- Швиденько все вимішуємо, щоб тісто не встигло увібрати тепло рук.Коли здасться, що вийшло кілька жестковато, доллємо трошки води або молока.
- Готове загортаємо в плівку. Нехай побуде пару годинок в холодильнику.
- За цей час переробляємо все яблука: чистимо, ріжемо кожне на вісім часточок. Розміщуємо в миску і скроплюємо соком лимона.
- Після яблук настає черга горіхів. Ядра подрібнюємо, лимонну цедру пропускаємо крізь тертку з маленькими осередками, все це змішуємо з ванільним цукром.
- Холодне тісто розгортаємо за формою ємності для випічки. І теж швидко, щоб не нагрілося. Рівномірно проколюємо виделкою. Потім треба посипати його горіхово-лимонно-цукрової сумішшю.
- Накриваємо все це яблуками, наступний - знову шар з горіхів.
- У духовці з температурою 200 С наш пиріг буде готовий через 25 - 35 хвилин (в залежності від моделі приладу).