Яблучне пюре «А-ля ніженка» виходить дуже ніжне, смачне та корисне. Його можна вживати з млинцями, з оладками, або й просто так їсти ложкою дітям і самим не відірватися.
Для приготування такого пюре можна взяти будь-які яблука. Цукор можна додавати на свій смак. Вихід — 2,5 л найсмачнішого яблучного пюре.
Інгредієнти:
очищені яблука — 3 кг;
вода — 300 мл;
цукор – 200 г.
Приготування.
Яблука вимити, не обрізаючи шкірку, вирізати серединку.
Розрізати на часточки.
Залити водою, поставити на сильний вогонь, закрити кришкою, з моменту закипання готувати 15-20 хвилин на середньому вогні.
Яблука повинні бути дуже м'які та розваристі.
Готові яблука пропустити через сито (можна відразу перебити блендером).
Перебити блендером до пюреподібного стану.
Додати цукор, перемішати і проварити хвилин 5-7 (будьте обережні — пюре «плюється»).
Розкласти в стерильні банки, закрутити кришками та закутати до остигання.
Також ми розповідали про найшвидше яблучне варення: надзвичайно простий рецепт.