Догори
Дати відгук

Виявили ділків, які за підробленими документами хотіли вивезти насіння соняшника на суму понад 2 млрд грн

Складено 89 протоколів про порушення митних правил.

1 хв на прочитання09 Травня 2023, 13:40
Поділитись:

Декілька українських підприємств-експортерів подали Одеській митниці для митного оформлення вантаж "насіння соняшника". Як зазначалося у супровідних документах, сільськогосподарська продукція прямувала до Болгарії, а договір на її поставку був укладений з чеською компанією.

Проте у митників виникли сумніви у достовірності наданої інформації. Тому була ініційована перевірка і направлені міжнародні запити з метою підтвердження умов прямого транспортування товару до Болгарії як країни-отримувача, а також підтвердження або спростування зовнішньоекономічних відносин українських підприємств-експортерів з чеською компанією.

Виявилось, що жодних контрактів з українськими компаніями чеське підприємство не підписувало, а печатка вказана на надісланому для перевірки контракті – недійсна. Більше того, вказаний у супровідних документах на вантаж банківський рахунок не відповідав рахунку чеської компанії.

Тож за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю у відношенні керівників українських підприємств-експортерів складено 89 протоколів про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України на загальну суму 2 251 295 524 грн.

Відомо, на Херсонщині тракторист підірвався на ворожій міні – розпочато провадження (ФОТО)

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро