Догори
Дати відгук

Висоцький: фермери не платитимуть податок за гектар землі

1 хв на прочитання13 Липня 2020, 15:33
Image by Bishnu Sarangi from Pixabay Image by Bishnu Sarangi from Pixabay
Поділитись:

Фермерські господарства не будуть сплачувати податок з розрахунку на гектар. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, повідомляє AgroPolit.com.

Чиновник заявив, що за планами міністерства, у фермерських господарств залишиться пільгова система оподаткування, компенсація ЄСВ, і що фермерські господарства не будуть оподатковуватися з розрахунку на гектар.

«На сьогодні фермерські господарства обробляють 50 тис. га землі, яка не належить їм, і аграрії не впевнені в подальшому майбутньому. Інститут користування не має довіри інвестування, і аграрії розуміють, що інвестування може в будь-який момент неочікувано завершитися шляхом подання власником паю до суду... Декілька точок в агропромисловому комплексі можуть продемонструвати ріст у 2021 році за умови відкриття ринку землі. Перше — це розуміння, що не буде відразу 1,5 млн фермерів, лише декілька десятків тисяч сімейних фермерських господарств у перспективі», — сказав заступник міністра.

Як ми повідомляли, у парламенті зареєстровано законопроєкт 3131, яким встановлюється новий мінімальний податок на землю в розмірі 1,5 тис. грн за гектар, навіть якщо людина не отримує з цієї землі ніяких прибутків. Наразі у такому випадку люди сплачують кілька сотень гривень за гектар. Однак після критичної реакції на нього Прем'єр Шмигаль повідомив, що положення проєкта змінено і майбутній податок дещо зменшено, хоча його все одно планують ввести.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.