Догори
Дати відгук

Високий холестерин: включіть до раціону ці 8 продуктів

Після цих продуктів у вас не виникне жодних побічних ефектів !

2 хв на прочитання03 Листопада 2023, 10:30
Вісім продуктів які допоможуть знизити рівень холестерину у крові Вісім продуктів які допоможуть знизити рівень холестерину у крові
Поділитись:

За високого холестерину може допомогти зміна дієти. Цей спосіб вважається найбільш природним, тому що у вас не виникне побічних ефектів, які можуть виникнути через прийом лікарських засобів. Ось вісім продуктів, які допоможуть знизити рівень холестерину у крові.

Цільнозернові. Серед них, наприклад, ячмінь та овес. Завдяки клітковині такі продукти знижують ймовірність розвитку хвороб серця та судин.

Квасоля. У ній багато розчинної клітковини. Крім квасолі, можна їсти інші бобові: наприклад, сочевицю.

Бамія. Це низькокалорійний продукт із високим вмістом розчинної клітковини. Є наукові докази, що бамія допомагає у боротьбі із серцево-судинними захворюваннями, раком, ожирінням, діабетом.

Горіхи. Вчені відзначають, що ці продукти дуже корисні здоров'ю серця. Крім того, як показують дослідження, всього жменя лісових горіхів щодня знижує «поганий» холестерин на 5 відсотків.

Фрукти. У деяких видах фруктів (винограді, яблуках, цитрусових) та ягід (чорниці, полуниці) є пектин. Це один з різновидів розчинної клітковини, яка знижує «поганий» холестерин. Правда, треба пам'ятати, що окремі фрукти можуть містити дуже багато цукру.

Стероли. Ці речовини, а також станоли допомагають знизити кількість тригліцеридів та загального холестерину ЛПНЩ. Найбільше цих сполук у кукурудзяній, соняшниковій, соєвій та оливковій оліях. Загалом два грами станолів чи стеролів щодня дозволять зменшити «поганий» холестерин приблизно на 10 відсотків.

Соя та соєві продукти. Як показують дослідження, 25 г соєвого білка на добу знижують рівень небезпечного для здоров'я холестерину на 5-6 відсотків.

Жирна риба. Якщо її їсти двічі-тричі на тиждень, то вона допоможе зменшити кількість холестерину ЛПНГ. Це такі види риб, як лосось, скумбрія, сардина, тунець.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost