Догори
Дати відгук

Вишня у власному соку - рецепт від відомого шеф-кухаря

Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.

2 хв на прочитання22 Липня 2024, 21:55
Вишня у власному соку Вишня у власному соку
Поділитись:

В цьому році вишневий врожай доволі щедрий, тож це чудова нагода приготувати якомога більше цікавих страв з цією ягодою. Якщо ви хочете насолоджуватися десертами не тільки тут і зараз, але й взимку, вишня у власному соку точно вам сподобається. Зберігайте вдалу та небанальну ідею для консервації!

ЯК ПРАЦЮВАТИ З ВИШНЕЮ

Вишні бувають різними, наприклад більш чи менш соковитими та стиглими. Через це відварена з цукром вишнева маса може не поміститися у банку в полному обсязі. В такому випадку потрібно просто злити трохи зайвої рідини, врятувавши цінні для консерваціі ягідки. Якщо у вас є тільки заморожені вишні, які теж хочеться використати якось цікаво, приготуйте компоте з вишні, популярний європейський десерт.

СТЕРИЛІЗАЦІЯ БАНОК

Із зазначеної кількості вишень вийде одна літрова банка вишень. Для цього рецепту можна не стерилізувати тару заздалегідь. Достатньо простерилізувати банку, коли вишня вже опиниться у ній. Це робиться доволі просто. Потрібно поставити ємність у каструлю, залиту водою кімнатної температури, прикрити її кришкою та тримати банку на вогні певний час з моменту закипання води. Не варто створювати різкий перепар температур, бо банка може лопнути. Тож будьте уважні!

ЯК ПРИГОТУВАТИ ВИШНЮ У ВЛАСНОМУ СОКУ

ІНГРЕДІЄНТИ

ВИШНЯ У ВЛАСНОМУ СОКУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Помийте вишню та вийміть з неї кісточки.

 КРОК 2

Викладіть вишню у каструлю, додайте цукор та проваріть на повільному вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.

 КРОК 3

Доведіть вишню до кипіння та одразу ж зніміть з вогню.

 КРОК 4

Перелийте вишню у літрову банку. Стерилізуйте банку з вишнею протягом 15 хвилин з моменту закипання рідини.

 КРОК 5

Зніміть вишню з вогню та закрутіть кришкою. Переверніть банку. Коли вона остигне, зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Ukr.media
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитання11 годин тому
Міжнародний день цільного зерна: користь, наукові дані та актуальність для України
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитання16 годин тому
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитання17 годин тому
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитанняВчора
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитанняВчора
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитанняВчора