Види продуктів, які найчастіше містять паразитів

1 хв на прочитання21 Вересня 2023, 12:20

Ризик зараження паразитами зростає при вживанні м’яса, риби та зелені.

Дієтолог рекомендує обережно їсти продукти, отримані з тварин, і правильно обробляти їх термічно.

Лікар-дієтолог пояснила, що найчастіше паразити зустрічаються у продуктах тваринного походження, особливо свинині. Небезпеку представляють продукти з тварин з неясним раціоном, які, крім трави, можуть харчуватися всім підряд.

Медик закликає відмовлятися від непросмажених шашликів – страва може обгоріти зовні, але бути сирою всередині. Якщо паразита ще можна розглянути неозброєним оком, його личинки занадто непомітні.

Ризиковано вживати недостатньо термічно оброблену річкову рибу. Також паразити можуть ховатися у зелені з городу, яку складно промити.

Наприклад, зелень спочатку удобрювали гноєм, а потім вирішили зірвати та з’їсти. Але одна справа помити помідори – це зробити легко, а інша справа – промити якусь петрушку чи салат. Це дуже важко, там все одно ці частинки залишатимуться..

Для порятунку зелені від паразитів лікар радить кілька разів замочити пряну рослинність. Також вона пропонує додати у воду трохи оцту та прополоскати в ній зелень, а потім промити під краном.

Симптомами зараження паразитами є втома та зниження гемоглобіну, ослаблення імунної системи, або її надмірне посилення у вигляді алергії.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: