Догори
Дати відгук

Втрата льоду є причиною загибелі багатьох пінгвіненят — експерти

Якщо лід, на якому живе колонія, розпадеться до того, як у пташенят виросте водонепроникне пір’я, у них мало шансів вижити.

2 хв на прочитання27 Квітня 2024, 07:32
Британська антарктична служба попереджає про наслідки втрати льоду в Антарктиді для популяції імператорських пінгвінів. Фото: Британська антарктична служба/AP/dpa Британська антарктична служба попереджає про наслідки втрати льоду в Антарктиді для популяції імператорських пінгвінів. Фото: Британська антарктична служба/AP/dpa
Поділитись:

Торік тисячі пташенят пінгвінів загинули в Антарктиді в результаті дедалі більшого танення льоду. Рекордно низький рівень морського льоду в Антарктиді наприкінці 2023 року призвів до збою розмноження в п’ятій частині колоній імператорських пінгвінів на континенті, повідомила Британська антарктична служба (BAS). Про це розповідає Die Zeit.

Якщо морський лід, на якому розмножується колонія, розпадеться до того, як у пташенят виросте водонепроникне пір’я, у них буде мало шансів вижити — навіть на кризі, що залишилася, оскільки батькам важко знайти та вигодувати потомство.

У 2023 році постраждали 14 із 66 колоній після 19 роком раніше, пишуть дослідники в журналі Antarctic Science. Збої в розмноженні є прямим результатом безпрецедентної втрати морського льоду в регіоні. Надзвичайно низькі літні розміри морського льоду були зареєстровані як у 2022, так і в 2023 роках.

Аналіз базується на супутникових даних Sentinel-2 програми Copernicus. Sentinel-2 пролітає над узбережжям Антарктики приблизно раз на тиждень, а архіви супутника сягають 2018 року.    

За підрахунками, наразі в дикій природі залишилося кілька сотень тисяч імператорських пінгвінів. Однак прогнози свідчать про те, що цей вид може бути фактично зниклим до кінця століття, якщо викиди парникових газів продовжуватимуть зростати на поточному рівні.

Імператорські пінгвіни виростають у висоту більше одного метра і є найпівденнішим видом пінгвінів. Більшу частину року, з квітня по січень, вони покладаються на стійкий морський лід, з’єднаний із материком. Вони відкладають яйця в період із травня по червень. Для вилуплення пташенят потрібно близько 65 днів. Вони літають лише в грудні та січні, під час антарктичного літа.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Компанія Ілона Маска Польоти у космос Технології
Компанія Ілона Маска розпочала бронювання місця для польотів у космос: подробиці та напрямки
1 хв на прочитаннягодина тому
Очистить чайник від Накипу Народні засоби
Кисле молоко або розсіл: що очистить чайник від накипу за лічені хвилини
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм «Дача. Сад та город»
Неповторні плетисті троянди: кілька ідей оформлення (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Іриси у ландшафтному дизайні: додайте краси до вашого саду (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Верховний Суд остаточно скасував дозвіл на будівництво вітряків на Боржаві
1 хв на прочитанняВчора
Знижка у 58 млн грн: БЕБ у Сумах вдалося суттєво зменшити вартість ремонту каналізаційного колектора
1 хв на прочитанняВчора
Укрзалізниця оголосила про зупинку руху на ділянці Мукачево — Чоп
1 хв на прочитанняВчора
Суп із хрущів — традиційна німецька страва: невдовзі його знову почнуть готувати, і ось чому
2 хв на прочитанняВчора