Ми звикли вважати, що страва, приготована із продуктів, багатих на вітаміни та поживні речовини, зберігає свою користь. Втім, піддаючи деякі продукти термічній обробці ми власноруч знищуємо їх властивості. Дізнайтеся, які продукти краще їсти лише в сирому вигляді, без смаження та відварювання.
Буряк - це джерело фолієвої кислоти, яка є дуже корисною для організму. Однак, якщо довго варити цей овоч, то близько 30 % цієї речовини втрачається. Тому для споживання, краще зовсім трохи проварити буряк не доводячи його до повної готовності.
Помідор містить магній та цинк, які при термічній обробці повністю зникають. Тож цей овоч втрачає від 90 - 100% своєї користі при термічній обробці.
Цей овоч має один із найвищих рівнів вмісту вітаміну С. Але навіть при мінімальній термічній обробці, його корисність втрачається в чотири рази.
Він багатий на вітаміни С, PP і групи B і холін. Часник вважається дуже дієвим засобом у боротьбі з різноманітними вірусами. Але лише у сирому вигляді. Смажений часник має тільки приємний аромат та смак.
Сирий броколі містить вітаміни С, PP і групи B. При термічній обробці він зберігає лише близько 60% своєї користі.