Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Вражаюче відкриття: британські науковці знайшли будинок Ісуса Христа (фото, відео)

Вражаюче відкриття: британські науковці знайшли будинок Ісуса Христа (фото, відео)

1 хв на прочитання24 Листопада 2020, 22:56
Поділитись:

Британський археолог Кен Дарк розкопав житло під руїнами монастиря. Професор припускає, що це може бути будинок, в якому провів своє дитинство Ісус Христос. Повідомляє Daily Mail.

Житло з каменю було частково вирубано у вапняковому схилі пагорба досвідченим майстром — ймовірно, Йосипом, батьком Ісуса, говорить вчений.

Ченці, орден яких володів зазначеним вище монастирем, вели розкопки до 1930-х років, вважаючи, що це був будинок дитинства Ісуса, ґрунтуючись на затвердженні відомого біблеїста Віктора Герена в 1888 році, але так і не знайшли ніяких доказів.

У період з 1936 по 1964 рік на цьому місці проводилися додаткові розкопки священиком-єзуїтом, після чого про нього «майже забули вчені», поки професор Дарк не почав новий проєкт у 2006 році. У 2015 році Кен Дарк опублікував статтю, засновану на початкових результатах, припускаючи, що це будинок Марії та Йосипа.

Подальший аналіз підтвердив, що знайдене житло відноситься до I століття, підтверджуючи припущення, що колись це дійсно був будинок Ісуса.

Споруда мала підлогу зі спресованої крейди, була також виявлена кераміка і фрагменти судин з вапняку.

Тим часом на різдвяній ялинці в торговельному центрі знайшли чарівне пташеня (відео). 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost