- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Впораються навіть діти: найсмачніші оладки на кефірі — покрокові рецепти
Впораються навіть діти: найсмачніші оладки на кефірі — покрокові рецепти
Просто, недорого та смачно.
Оладки — класика для домашніх сніданків, а подекуди і вечерь. Просто, недорого та смачно — це все про оладки. «Здорові люди» зібрали найкращі рецепти оладок на кефірі.
Пишні оладки на кефірі з бананами
Інгредієнти:
кефір — 500 мл;
банани — 2 шт.;
борошно — 2 склянки;
великі яйця — 2 шт.;
вершкове масло — 4 ст. л.;
цукор ванільний — 1 ч. л.;
порошок для випікання — 1,5 ч. л.;
цукор або мед — за смаком.
Приготування.
Розім'яти банан виделкою.
У миску влити кефір, додати яйце, ванільний і звичайний цукор (можна замінити медом або взагалі не використовувати), м'яке масло й усе добре збити.
У яєчно-кефірну суміш всипати змішане з розпушувачем борошно і перемішати.
Додати бананове пюре і ретельно розмішати. Залишити тісто постояти 15-20 хвилин, щоб борошно набубнявіло.
Зачерпнути тісто ложкою і покласти на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла, формуючи оладки.
Готувати оладки на середньому вогні, добре підрум'янюючи з обох боків.
Пишні оладки на кефірі та молоці
Кефір і молоко для приготування оладок мають бути кімнатної температури.
Інгредієнти:
борошно — 400 г;
кефір — 350 мл;
молоко — 150 мл;
яйця — 2 шт.;
олія — 2 ст. л.;
цукор — 1 ч. л.;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
порошок для випічки — 1 ч. л.;
сіль — за смаком.
Приготування.
Яйця збити з цукром, ваніліном, олією та сіллю до однорідної маси. Потім влити кефір і перемішати.
Борошно змішати з розпушувачем, влити в нього рідку масу. Кількість борошна може змінюватись. Додати молоко, перемішати.
Залишити тісто постояти близько 20 хвилин. Тісто має вийти досить густим.
Обсмажувати на сухій сковороді на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.
Оладки на кефірі з куркою
Інгредієнти:
м'ясо курки — 250 г;
кефір — 125 мл;
яйця — 2 шт.;
борошно — 100 г;
порошок для випічки — ½ ч. л.;
петрушка;
сіль, перець — за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування.
Кефір вилити в миску і додати розпушувач. Перемішати та залишити хвилин на 5-10.
Петрушку помити та дрібно накришити.
Яйця трохи збити в окремій мисці. Додати кефір, борошно, сіль, перець, петрушку і добре перемішати.
Курятину нарізати на дрібні шматочки і викласти в тісто. Перемішати та залишити приблизно на 15 хвилин.
На сковороду налити олію, викласти по півтори столових ложки тіста й обсмажувати оладки на повільному вогні з обох боків.
Подавати можна зі сметаною чи домашнім соусом, наприклад, майонезом.
Оладки на кефірі із зеленою цибулею та яйцем
Ці оладки подають у гарячому та холодному вигляді.
Інгредієнти:
кефір (не менше 2,5 %) — 220 мл;
борошно — 200 г;
яйця — 3 шт.;
цукор — 1 ч. л.;
зелена цибуля — 50 г;
розпушувач — ½ ч. л.;
сіль, перець — за смаком;
олія для смаження.
Приготування.
2 яйця відварити круто.
У миску розбити яйце, всипати цукор і збити.
Додати в яєчну масу кефір, розпушувач і перемішати.
Всипати борошно, сіль і перець і перемішати віничком.
Відварені яйця та цибулю подрібнити та викласти в тісто. Перемішати та залишити хвилин на 5-10.
Розігріти сковороду з олією. Змоченою у воді ложкою зачерпнути тісто та викласти на сковороду.
Смажити оладки на невеликому вогні з обох боків.
Подавати з цибулею та сметаною.
Прості пишні оладки на теплому кефірі
Інгредієнти:
кефір — 250 г;
борошно — 250 г;
яйце — 1 шт.;
цукор — 2 ст. л.;
сода — 1 ч. л.;
сіль — за смаком.
Приготування.
Кефір підігріти на плиті чи в мікрохвильовій печі (але не кип'ятити).
Вилити кефір у миску й додати цукор і сіль, перемішати віничком. Вбити до кефіру яйце та знову розмішати.
Борошно змішати з содою та вилити в неї теплий кефір, потім добре перемішати, щоб не було грудок.
Залишити тісто у теплому місці приблизно на 10-15 хвилин.
Не перемішуючи тісто, акуратно брати його ложкою та викладати на розігріту сковороду з олією.
Обсмажувати оладки на середньому вогні із двох сторін до зарум'янювання.
Оладки на кефірі з м'ясною начинкою
Страву можна їсти зі сметаною, йогуртом або свіжим салатом. Фарш краще брати курячий або з індички.
Інгредієнти:
кефір — 400 мл;
борошно — 250 г;
цукор — 1 ч. л.;
сода — 1 ч. л.;
сіль — за смаком;
м'ясний сирий фарш — 250 г;
яйце — 1 шт.;
зелень;
сіль і перець — за смаком;
олія для смаження.
Приготування.
Відварити яйце.
Кефір вилити в миску, додати соду й дати хвилину постояти. Потім додати сіль, цукор, просіяне борошно і перемішати.
Зелень дрібно покришити.
Для начинки яйце натерти на великій тертці, змішати з сирим фаршем, зеленню, перцем і сіллю. Перемішати.
На сковороду з розігрітою олією покласти маленьку ложку тіста. Зверху на неї трохи начинки та знову ложку тіста.
Обсмажити на повільному вогні з двох сторін до гарної рум'яної скоринки.
Оладки на кефірі без соди
Інгредієнти:
борошно — 300 г;
кефір — 1 ст.;
яйця — 2 шт.;
цукор — 2 ст. ;
сіль — за смаком;
олія для смаження.
Приготування.
Вбити яйця в чашу міксера, додати цукор і збивати, поступово вливаючи кефір.
Потім оберти зменшити та збивати, потроху всипаючи борошно до однорідності.
Дати тісту для оладок постояти у теплі 20-30 хвилин. Воно буде досить густим.
У розігріте на сковороді вершкове масло акуратно викласти ложкою тісто й обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору.
Пишні оладки на кефірі без яєць
До оладок можна подавати сметану, йогурт, джем або будь-яке варення.
Інгредієнти:
борошно — 1,5 ст.;
кефір (2,5 % жирності) — 300 г;
цукор — 1 ст.;
сода — ½ ч. л.;
сіль — за смаком;
апельсинова есенція — за бажанням;
олія.
Приготування.
У миску вилити кефір, додати соду і ретельно перемішати. Всипати сіль, цукор і знову перемішати.
Потроху додавати борошно, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Тісто має вийти густим.
Обсмажувати оладки на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на повільному вогні з обох боків.
Заварні оладки на кефірі
Інгредієнти:
кефір — 500 мл;
борошно — 500 мл;
вода — 250 мл;
яйця — 2 шт.;
олія — 3 ст. л.;
сода — ½ ч. л.;
цукор, сіль — за смаком.
Приготування.
У мисці збити яйця, кефір, цукор і сіль, вмішати просіяне борошно.
Воду підігріти до гарячого стану та всипати соду. Швидко перемішати та вилити в миску з борошном. Добре перемішати та залишити постояти 15 хвилин.
Додати в тісто олію й розмішати. Якщо маса вийшла занадто густою, можна влити ще трохи води.
Випікати оладки на розігрітій сковороді у невеликій кількості олії.
Оладки на кефірі з ковбасою
Для оладок краще використовувати м'яку варену ковбасу типу «лікарської» чи сосиски.
Інгредієнти:
кефір — 500 мл;
борошно — 320 г;
ковбаса — 150 г;
яйце — 1 шт.;
розпушувач — ½ ч. л.;
цукор — 1 ч. л.;
сіль — за смаком.
Приготування.
Яйце збити з кефіром. Всипати туди борошно, змішане з розпушувачем, а також цукор і сіль. Перемішати тісто та залишити на 20-30 хвилин.
Ковбасу нарізати тонкими кружальцями.
На розігріту сковороду викласти ложку тіста, потім скибочку ковбаси та знову тісто.
Обсмажувати із двох сторін на слабкому вогні. Подавати можна зі сметаною, змішаною з дрібно накришеною зеленню.
Оладки на кефірі з яблуками
Інгредієнти:
яблука середнього розміру — 2 шт.;
борошно — 160 г;
кефір — 240 г;
яйце — 1 шт.;
цукор — 2 ст. л.;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
вершкове масло — 2 ст. л.;
розпушувач — 1 ч. л.;
сіль — за смаком.
Приготування.
У миску просіяти борошно, додати розпушувач і сіль.
В іншу миску розбити яйце, додати обидва види цукру, розтоплене вершкове масло та кефір.
Яблука почистити та натерти на буряковій тертці. Перекласти в миску зі збитим яйцем, перемішати і викласти в борошно.
Перемішати та залишити тісто на 20 хвилин. Потім перемішувати тісто не потрібно.
Ложкою викласти невеликі порції тесту на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Випікати оладки на середньому вогні із двох сторін.
Пишні оладки на кефірі класичні
Інгредієнти:
кефір — 500 мл;
борошно — 450-500 г;
яйця — 2 шт.;
цукор — 2 ст. л.;
сода — 1,5 ч. л.;
сіль — за смаком;
олія — для смаження.
Приготування.
У миску розбити яйця, всипати сіль і цукор. Збити віночком, доки маса не стане однорідною.
Додати кефір і столову ложку олії. Перемішати.
Борошно просіяти в миску, всипати соду. Влити кефірно-яєчну масу й розмішати, щоб не було грудочок. Тісто має вийти густим та однорідним.
Ложкою викласти тісто для оладок на розігріту сковороду з олією й обсмажити на середньому із двох сторін до отримання золотистої скоринки.
Оладки на кефірі з сиром
Інгредієнти:
кефір (2,5 % жирності) — 100 мл;
сода — 1 ч. ложка;
яйця — 2 шт.;
сир (9 %) — 180 г;
цукор — 1 ст. ложка;
борошно — 120 г;
олія.
Приготування.
Кефір кімнатної температури вилити у миску. Додати до нього соду й ретельно перемішати віночком. Кефір повинен почати трохи пінитися.
До кефіру додати сир, цукор, вбити яйця й добре перемішати.
Потім всипати до маси, що вийшла, борошно і знову розмішати. Залишити хвилин на 10.
На сковороді розігріти невелику кількість олії. Столовою ложкою зачерпнути тісто й обережно викласти на сковороду. Під час приготування оладки добре піднімуться.
Випікати на середньому вогні з кожного боку до зарум'янювання.
Оладки з манною крупою
Інгредієнти:
манна крупа — 200 г;
кефір — 1 ст.;
яблука — 2 шт. (середнього розміру);
яйце — 1 шт.;
цукор — 1 ч. ложка;
сода — 1 ч. ложка;
кориця — за смаком.
Приготування.
Манку залити кефіром кімнатної температури і залишити набухати на 15-20 хвилин.
Яблука, очищені від шкірки, натерти на буряковій тертці.
Додати в манку яблука, цукор, корицю та розпушувач. Вбити яйця та ретельно перемішати.
Залишити тісто приблизно на 10 хвилин постояти.
На сковороді розігріти трохи олії. Випікати оладки із двох сторін на середньому вогні до готовності.
Більше новин читайте на GreenPost.