Догори
Дати відгук

Воші атакують Росію: Росстат зафіксував різке зростання захворюваності на педикульоз, експерти пов’язують це з війною

У Міроборони РФ паразитів називають «повзучими ворогами», зустрічі з якими солдату важко уникнути.

1 хв на прочитання03 Вересня 2023, 17:51
Поділитись:

Число росіян, у яких виявили зараження вошами, підскочило на 20-30 % після неухильного зниження протягом як мінімум 13 років. Проблема вошей знову загострилася невдовзі після початку війни з Україною, коли сотні тисяч мобілізованих і службовців регулярної армії опинилися в антисанітарних умовах.

За даними Росстату, в одному тільки червні воші виявили у 10,2 тисячі громадян, а це на 24,1 % більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

Експерти пов'язують цей стрибок захворюваності з війною. Сотні тисяч мобілізованих та службовців регулярної армії опинилися в антисанітарних умовах.

У січні дружини мобілізованих із Примор'я навіть зверталися до президента і скаржилися на педикульоз у чоловіків, нагадує новинне агентство «Ноуфейк».

Проблему вошей на фронті та у підручках не заперечує і Міноборони. У відомстві паразитів називають «повзучими ворогами», зустрічі з якими солдату важко уникнути. У МО РФ нагадують, що під час Другої світової 98 % військових Червоної армії страждали від педикульозу.

«Припустимо. Але та війна була давно. Час не стоїть на місці, і тепер існує багато способів і засобів запобігти педикульозу. Чи пряме все має бути, як у дідів?» — іронізують в агентстві.

Тимчасом поранених російських військових збираються лікувати по Skype: в Міноборони РФ вирішили заощадити на лікарях.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.