Догори
Дати відгук

ВООЗ схвалила вакцинацію трьома дозами від COVID-19

Але є нюанси в застосуванні третьої дози.

1 хв на прочитання13 Жовтня 2021, 14:45
 Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала робити третє щеплення вакциною проти коронавірусу. Однак бустерну дозу радять робити не всім, а лише людям з ослабленим імунітетом.

Експерти ВООЗ зауважують, що люди з ослабленим імунітетом схильні до високого ризику важкого коронавірусу, і в їхньому випадку стандартної первинної вакцинації може бути недостатньо. 

Вакцинованим Sinovac і Sinopharm рекомендували три дози.

Також додаткову, третю дозу, рекомендували робити людям старшим 60 років, які були щеплені китайськими вакцинами Sinovac і Sinopharm.

У ВООЗ пояснили цю рекомендацію даними дослідження вчених із Латинської Америці, які довели, що з часом ефект від цих щеплень у старших вікових групах знижується.

Зазначається, що у випадку з китайськими вакцинами у ВООЗ допустили використання інших схвалених препаратів як третьої дози.

Крім того, в рекомендації закликали країни вакцинувати максимальну частку людей старших 60 років, а потім призначати третє щеплення, починаючи з найстарших вікових груп.

До слова, у Johnson & Johnson не існує затвердженої бустерної або третьої дози. Однак 5 жовтня компанія попросила FDA дозволити бустери для людей, які отримали її одноразову вакцину.

Нагадаємо, що Комаровський розповів, кому потрібна третя доза вакцини від COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.