Догори
Дати відгук

ВООЗ: хочеться солодкого - з'їжте фрукт

ВООЗ рекомендує споживати щонайменше дві порції фруктів плюс три порції овочів на день.

2 хв на прочитання26 Жовтня 2024, 18:47
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

В англійців є приказка: хто їсть яблука щодня, той до лікарів не ходить. І справді, фрукти містять вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунну систему, поліпшити загальний стан організму та підтримувати психічне здоров’я.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує споживати щонайменше дві порції фруктів (плюс три порції овочів) на день, щоб забезпечити організм необхідними поживними речовинами.

Регулярне споживання фруктів значно знижує ризик розвитку хронічних захворювань, таких як цукровий діабет 2-го типу та серцево-судинні хвороби, сприяє здоров'ю серцево-судинної системи, підтримує роботу мозку та зміцнює імунітет, а розчинна клітковина сприяє покращенню травлення. 

Фрукти мають антиоксидантні властивості, що допомагає підтримувати здоров’я шкіри. Завдяки вмісту магнію вони покращують настрій, а банани та ананаси, наприклад, містять триптофан — амінокислоту, яка сприяє синтезу серотоніну — «гормону щастя» — в організмі.

Щоб легко включити більше фруктів у раціон, спробуйте:

  • їсти фрукти як перекус: свіжі яблука, банани або ягоди — ідеальний вибір, щоб перекусити;
  • додавати фрукти до страв: у йогурти, салати або каші;
  • готувати фруктові десерти: запікайте яблука з корицею або готуйте фруктові смузі (густий напій із перемелених до стану пюре свіжих або свіжозаморожених фруктів та/або ягід у чистому вигляді, або в поєднанні з молоком, йогуртом чи кефіром).

Фруктові соки — це не те саме, що свіжі фрукти

Хоча фруктові соки (але не нектари з доданим цукром - шукайте інформацію на упаковці) можуть бути частиною здорового раціону, вони не такі корисні, як свіжі фрукти, через відсутність клітковини та високий вміст цукрів. Тому віддавайте перевагу саме свіжим фруктам.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost