Догори
Дати відгук

Вісім природних способів підтримання здоров’я щитоподібної залози

Наслідком неповноцінної роботи щитоподібної залози є виникнення безлічі проблем зі здоров’ям, але їх можна уникнути.

4 хв на прочитання15 Квітня 2022, 00:23
Поділитись:

Гіпотиреозом, або низькою активністю щитовидної залози, страждають мільйони людей у ​​всьому світі і ще багато живуть, не підозрюючи про своє захворювання.

Наслідком неповноцінної роботи щитоподібної залози є виникнення безлічі проблем зі здоров’ям — від збільшення ваги, алергії, безсоння, нестачі енергії, сухості шкіри, депресії та болях у суглобах, до хвороб серця та серцевої недостатності, за відсутності лікування.

Найчастіше це захворювання зустрічається у жінок старше 40 років. У разі діагностування хвороби курс лікування щитоподібної залози триває все життя.

03portal.kz розповідає про кілька природних способів для того, щоб підтримати функціонування щитоподібної залози в оптимальному режимі та уникнути її дисфункції з віком.

Споживайте достатню кількість йоду

Йод необхідний вашому організму для вироблення необхідного обсягу гормону щитоподібної залози, дефіцит якого може спричинити гіпотиреоз. У таких країнах, як, наприклад, Японія, з раціоном, багатим на морепродукти і водорості, показник захворюваності щитоподібної залози є дуже низьким. Жителі Японії, в середньому, споживають у 83 рази більше йоду зі свого раціону, ніж американці, що становить близько 13,8 мг на день.

Незважаючи на те, що споживання йодованої солі може перешкоджати виникненню явно вираженого гіпотиреозу, або зоба, цього все ще може бути недостатньо для запобігання субклінічних випадків. Особливо це стосується людей, які дотримуються дієти з низьким вмістом солі або тих, які уникають споживання йодованої солі та молюсків. Якщо ви вже проводите лікування щитоподібної залози, проконсультуйтеся з лікарем щодо отримання оптимальної кількості йоду.

Приймайте полівітаміни

Селен, вітамін А та залізо необхідні для правильного функціонування щитоподібної залози. Багато людей не отримують достатньої кількості селену зі свого раціону. Споживання заліза може бути проблемою для деяких. Тому ви повинні поговорити зі своїм лікарем чи дієтологом щодо дозування цих речовин.

Приймайте кокосову олію. Багато практикуючих лікарів рекомендують приймати 1 столову ложку кокосової олії на день для відновлення здорової функції щитоподібної залози. «Побічні ефекти» — зниження ваги та покращення функціонування імунної системи.

Вживайте вітамін D

Результати дослідження, яке проводиться протягом останніх 20 років, показують, що у людей з низькою активністю щитоподібної залози спостерігається низький рівень вітаміну D. Якщо у вас діагностовано гіпотиреоз, проведіть аналіз крові на рівень вітаміну D. Люди, які проживають у північній кліматичній зоні, особливо чутливі до дефіциту вітаміну D восени, взимку та напровесні. Рекомендують приймати від 1000 до 2000 МО на добу. Велика доза може бути потрібна у випадку, якщо рівень вітаміну, як і раніше, залишається низьким.

Уникайте споживання сої

Споживання природних ферментованих соєвих продуктів, таких як тофу та місо, разом з основною їжею не може завдати жодної шкоди вашому організму. Однак прийом великої кількості продуктів або добавок, що містять соєві ізофлавони, може пригнічувати функцію щитоподібної залози. Читайте етикетки. Добавки для покращення стану при припливах та інших симптомах менопаузи, найімовірніше, містять високі дози соєвих ізофлавонів.

Уникайте споживання великої кількості сирих хрестоцвітих овочів

Овочі сімейства хрестоцвітих, такі як брюссельська капуста, капуста, броколі, браунколь, ріпа та цвітна капуста, можуть негативно вплинути на функції щитоподібної залози. Особливо у випадку, якщо споживати їх сирими та у великих кількостях. Проте термічна обробка знижує цей ефект. Вживання в їжу цих продуктів у розумних кількостях, навіть у сирому вигляді, ймовірно, не завдасть шкоди вашому здоров’ю. Негативний вплив їх виявляється лише у разі діагностування у вас дефіциту йоду.

Скорочення кількості споживаної нездорової їжі стало загальною рекомендацією підтримки гарного здоров'я. Шкідлива їжа насичує ваш організм без заповнення необхідних поживних речовин, на відміну інших продуктів, багато з яких також здатні підтримати здоров’я щитоподібної залози.

Регулярно виконуйте фізичні вправи

Загальний стан здоров’я добре підтримується оптимальною циркуляцією крові та фізичними вправами, насамперед для людей у ​​віці. Майте на увазі, що не можна зупинятися на одному тренуванні на день. Необхідно змінити спосіб життя, який заважає вам рухатися протягом усього дня. Переконайтеся, що ви постійно вели досить активний спосіб життя.

Якщо ви проводите лікування щитоподібної залози, не забувайте приймати будь-яку добавку з карбонатом кальцію. Кальцій може вплинути на здатність вашого організму поглинати гормон щитоподібної залози. Багато соків також містять добавки кальцію, тому слід уникати їх споживання при прийомі лікарських засобів.

Також ми писали про дефіцит левотироксину: лікар-ендокринолог розповідає, що робити.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитаннягодина тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання2 години тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання3 години тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання4 години тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання5 годин тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання5 годин тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання5 годин тому