Догори
Дати відгук

Вісім ознак того, що ви їсте занадто багато солі

Однією з причин болю в шлунку, нудоти або діареї може стати харчування з високим вмістом солі.

2 хв на прочитання21 Травня 2021, 23:50
Вісім ознак того, що ви їсте занадто багато солі Вісім ознак того, що ви їсте занадто багато солі
Поділитись:

Скільки солі потрібно нашому організму та як дізнатися, чи не споживаємо ми її більше, ніж потрібно?

Про те, що надмірне споживання солі вкрай шкідливе для організму — воно може призвести до інсульту, серцевих захворювань, високого кров’яного тиску, хвороб нирок і остеопорозу — знають більшість людей, якщо не всі.  Але як дізнатися, чи не споживаєте ви занадто багато солі? Вчені назвали вісім ознак, які сигналізують про надлишок натрію в організмі.

1. Здуття живота

Здуття живота, відчуття важкості є одним із найбільш поширених наслідків вживання занадто великої кількості солі. Сіль допомагає вашому тілу утримувати воду, тому в організмі накопичується зайва рідина.

2. Високий кров’яний тиск

Надлишок натрію — одна з причин підвищення тиску. В регуляції артеріального тиску беруть участь нирки, а надто велика кількість солі ускладнює виведення рідини. В результаті кров’яний тиск підвищується.

3. Набряки

Набряк може бути ознакою занадто великої кількості натрію в організмі. Найчастіше набрякають обличчя, руки, ступні та кісточки. Якщо ви часто спостерігаєте у себе набряклість, проаналізуйте, скільки солі ви їсте.

4. Жага

Якщо ви занадто часто хочете пити, це може бути ознакою того, що ви вживаєте забагато солі. Коли це відбувається, організм зневоднюється і починає витягувати воду з клітин. В результаті ви можете відчути сильну спрагу.

5. Збільшення у вазі

Якщо в організмі затримується вода, це може привести до набору ваги. Ви швидко додали у вазі за тиждень або навіть за декілька днів? Це може бути пов’язано з надлишком солі.

6. Часті походи в туалет

Надлишок солі спричиняє сильну спрагу, ви п'єте більше води, тож відвідуєте туалет частіше, ніж зазвичай.

7. Порушення сну

Якщо ввечері ви з'їсте занадто солону їжу, це може привести до порушень сну: частих пробуджень вночі та почуття розбитості вранці.

8. Проблеми зі шлунком

Однією із причин болю у шлунку, нудоти або діареї може стати харчування з високим вмістом солі. Як свідчать дослідження, NaCl дуже подобається бактеріям, що викликають виразку та інші захворювання шлунка.

До слова, лікар пояснив, чому не можна спати після вживання їжі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я