Догори
Дати відгук

Війна за Чернівці: поліція зупинила рух громадського транспорту в місті

2 хв на прочитання26 Серпня 2020, 16:55
Image by SofieLayla Thal from Pixabay Image by SofieLayla Thal from Pixabay
Поділитись:

Після учорашньої заяви чернівецьких депутатів про те, що місто відмовляється дотримуватись вимог уряду щодо «червоної» карантинної зони, поліція почала сьогодні зупиняти у місті рух громадського транспорту.

Як повідомляв GreenPost, учора Чернівці повстали і відмовились вводити жорсткий карантин. Серед іншого місцеві депутати дозволили і рух громадського транспорту, з дотриманням вимог «адаптивного» карантину.

Керуючись цим рішенням, місцеві перевізники уранці вийшли на маршрути. Однак близько 12 години дня «на маршрути» вийшли і поліціянти. Вони зупиняли автобуси, тролейбуси і маршрутки з вимогами дотримуватись урядових розпоряджень, а також складали на водіїв адміністративні протоколи.

Як повідомив місцевому виданню АСС заступник Чернівецького міського голови Дмитро Сірман, місто було змушене припинити роботу громадського транспорту.

«На жаль, не дивлячись на прийняте рішення міської ради, поліція прикладає максимум зусиль, зупинила, паралізувала рух громадського транспорту у Чернівцях. Ми змушені призупинити роботу громадського транспорту. Вони виконують не рішення органів місцевого самоврядування, а рішення органів виконавчої влади. Як тільки буде прийняте якесь інше рішення, ми повідомимо», - сказав заступник міського голови.

Водночас у поліції відповіли, що начебто не мали на меті паралізувати рух транспорту, а лише контролювали дотримання карантину у кожному окремому випадку.

«Як пояснила… прессекретарка Патрульної поліції області Віта Криворучко, правоохоронці не вимагали зупиняти транспорт, просто у місті відбулися перевірки, під час яких було виявлено порушення карантину. Вона додала, що у «червоній» зоні карантину громадський транспорт може працювати лише у режимі спецперевезень», - повідомляє АСС.

«Взагалі спецперевезення – це організовані групи людей, які їдуть на підприємства на роботу, які забезпечують життєдіяльність міста. Вони їдуть з точки А в точку Б. І, наприклад, у тих самих тролейбусах мають бути відповідні документи, перелік яких є у постановах, які дозволяють їм здійснювати спецперевезення», - пояснює Криворучко. 

У Головному управлінні національної поліції Чернівецької області виданню повідомили, що теж не надсилали вимог зупинити громадський транспорт.

Однак громадський транспорт у місті наразі не працює.


Станом на 26 серпня, в Україні лабораторно підтверджено 110 085 випадків COVID-19. Від ускладнення хвороби померли 2 354 особи. Одужали – 53 454 пацієнти.  За минулу добу  зафіксовано 1 670 нових випадків хвороби та 36 нових летальних випадків.

Чернівецька область є одним з українських лідерів як за загальною кількістю хворих, так і за кількістю нововиявлених випадків протягом останніх днів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання2 години тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання3 години тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання4 години тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання4 години тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання5 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання6 годин тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання6 годин тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання6 годин тому