Догори
Дати відгук

Чернівці повстали і відмовились вводити жорсткий карантин (відео)

2 хв на прочитання25 Серпня 2020, 11:38
Поділитись:

Чернівці приєдналися до тих міст західної України, які відмовляються вводити жорсткий карантин за вказівками уряду. Про це щойно біля будівлі Чернівецької міськради оголосив представник мерії, передає кореспондент GreenPost.

Як ми повідомляли, згідно з новою  методикою епідемічних підрахунків МОЗ, Чернівці віднесли до "червоної" зони. Це значить, що тут має бути введено жорсткий карантин. До прикладу, школи і дитсадки рекомендовано не відкривати.

Однак сьогодні вранці містяни прийшли до міськради з протестом проти такого рішення. Кілька сотень чернівчан вимагали від місцевої влади не слухатися МОЗ і не вводити жорстких карантинних обмежень.

До мітингувальників вийшов один з депутатів міської ради і заявив, що уже прийнято рішення - таких обмежень у місті вводити не будуть.

Зокрема, громадський транспорт у місті працюватиме як і раніше - з "м'якими" карантинними обмеженнями. 

Сфера послуг, ринки, інші заклади торгівлі, кінотеатри також працюватимуть за умови дотримання тих обмежень, які накладає "адаптивний" карантин.

Кафе і ресторани працюватимуть, за умови розташування не більше 20 осіб.

І найголовніше - школи і дитсадки з 1 вересня мають відкритися, заявили у міськраді.

Присутні містяни зустрічали це оголошення схвальними вигуками.

Ми вже повідомляли, що у деяких регіонах начебто не збираються зважати на поділ країни на зони і рекомендації чи вказівки уряду. Так, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що з 1 вересня школярі підуть до школи і розпочнуть повноцінне навчання, незважаючи ні на що.

"Що це за поділ на зони? Країна – це не зона. Вони з нами про це не радилися, поділивши Україну на зони. Що це за експерименти з людьми? Тому ми готуємось із першого вересня повноцінно. Я не хочу, щоб другі зміни були. Що це за навчання? Як вчитель має навчити? Вони нам гроші не дають з Києва, ми самі дофінансуємо, - то пішли вони лісом зі своїми рекомендаціями", - заявив Марцінків нещодавно під час робочої наради з місцевими чиновниками.


Станом на 25 серпня в Україні лабораторно підтверджено 108 415 випадків COVID-19. Загалом  зареєстровано 2 318 смертей, а тих, хто одужав – 52 870 осіб. Зараз хворіють – 53 227.

За минулу добу  в Україні зафіксовано 1 658 нових випадків хвороби та 25 нових летальних випадків.

Найбільше нових випадків COVID-19  виявили у Чернівецькій – 204, Івано-Франківській - 179, Харківській -173, Тернопільській – 158 та Одеській – 112 областях. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost