Догори
Дати відгук

Відвідати спортклуб на карантині: місія безпечна?

COVID-19 – не завада фітнесу. Кожен розуміє активний відпочинок по-різному, та у всіх він асоціюється із здоров'ям.

4 хв на прочитання21 Грудня 2020, 12:44
Поділитись:

Можливо, саме локдаун примусив нас зрозуміти, наскільки важливо підтримувати фізичну форму, адже це справа не лише естетики й тонусу, а й здоров’я. Однак після того, як спортклуби знову відкрили, не всі клієнти поспішали відновити тренування, побоюючись коронавірусу.

Справді, в умовах пандемії спортклуби більше не можуть працювати, як раніше. Як же забезпечити собі не лише корисне для здоров’я, а й безпечне тренування? Розбирається GreenPost.

Як відрізнити безпечний спортклуб

Як же поліпшити своє здоров’я, не потрапивши до статистики хворих на COVID-19, якщо самостійні тренування вдома — не ваш коник?

Головний принцип безпечного тренування у спортивному клубі — дотримання відстані та дезінфекція. Тому у спортивному закладі слід звернути увагу на кілька моментів:

  • Чи є достатня кількість засобів для дезінфекції (зокрема паперових рушників, які можна використовувати для дезінфекції методом протирання потрібного вам знаряддя).
  • Чи дотримуються працівники клубу маскового режиму. Це можна побачити, щойно переступивши поріг клубу — співробітник рецепції має працювати в масці та рукавичках.
  • Чи проводиться температурний скринінг відвідувачів — бажано не лише при вході, а й при виході з клубу.
  • Чи організовано безпечну відстань у зоні переодягання.
  • Чи обмежена кількість відвідувачів на групових програмах. Згідно з  чинним розпорядженням МОЗ дозволена кількість відвідувачів у залі — 1 людина на 20 м2 приміщення.
  • Чи відповідає рекомендаціям МОЗ кількість людей на доріжці в басейні. У 50-метрових басейнах водночас може перебувати на одній доріжці не більше чотирьох осіб під час індивідуальних занять і не більше шести осіб під час заняття спортивно-тренувальної групи; у 25-метрових басейнах — відповідно дві особи під час індивідуальних занять і три — під час заняття спортивно-тренувальної групи.
  • Чи проводяться чистка та дезінфекція обладнання після кожного тренування.
  • Чи працює SPA-комплекс (джакузі, хамам, сауна), масажний кабінет, фітнес-бар, кулер із водою, дитяча кімната. До кінця карантину це все має бути зачинено.
  • Чи дезінфікують спортивний інвентар після занять. Після кожного з гостей клубу шафка, тренажер або спортивний інвентар мають прибрати та продезінфікувати. Ключі від шафок, що повертає відвідувач, виходячи з клубу, також потрібно дезінфікувати, перш ніж вони потраплять до рук наступної людини.

Звісно, клуби, які не просто про людське око виконують приписи МОЗ та розпорядження уряду, а й справді дбають про безпеку своїх відвідувачів, цим не обмежаться. Наприклад, у Клубу активного відпочинку «Подольський» на рецепції встановлені захисні екрани між відвідувачем та персоналом. Вхід і вихід розділені обмежувальною стрічкою, що дає змогу дотримуватися безпечної соціальної дистанції. Зачинені 50 % шафок у роздягальнях і кардіотренажерів у залі.

«Це зроблено для того, щоб клієнти, коли вони переодягаються чи тренуються, перебували на безпечній відстані один від одного», — пояснює керівник клієнтського сервісу в Клубу активного відпочинку «Подольський» Галина Матвійчук.

Окрім того, в усіх студіях групових програм двічі на день проводиться дезінфекція за допомогою УФ-опромінювачів.

 

«Ми не винайшли велосипед, ми зібрали для вас найкраще...»

Із урахуванням потреб сучасної успішної людини представлені Клубом активного відпочинку «Подольський» послуги складаються із двох напрямків:

1) «внутрішньоклубного», що включає заняття в басейнах, сучасні фітнес-програми, єдиноборства та ігрові види спорту для будь-якого віку в поєднанні з відпочинком у зручній SPA-зоні;

2) програм «вихідного дня», що поєднують усі види активності на свіжому повітрі: від катання на велосипедах в лісі до фітнес-подорожей мальовничими закутками планети.

«Беручи до уваги сучасний дефіцит часу для спілкування із близькими людьми, ми надаємо можливість спільних зайнять для всієї сім’ї і компаній друзів», — підсумовує Галина Матвійчук.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.