Догори
Дати відгук

Від схуднення до боротьби зі старістю: все, що треба знати про користь огіркової води

Корисні властивості води зі свіжих огірків змушують переглянути ставлення до цього доступного овоча.

2 хв на прочитання25 Травня 2023, 13:45
Поділитись:

У сучасному ритмі непросто знайти час, щоб приділити увагу своєму здоров'ю. Для тих, хто поспішає або, навпаки, веде малорухливий спосіб життя, один із способів поправити своє самопочуття - регулярно пити воду з огірків.

10 дивовижних властивостей напою з огірків для вашого організму

1. Знижує ризик серцевих захворювань. Дослідження показали, що включення огіркової води в раціон допомогло знизити високий тиск - головний фактор ризику серцевих захворювань.

2. Запобігає остеопороз. Огірки неймовірно багаті на вітамін К, який допомагає формувати матрицю кісток і зберігає їх міцними.

3. Рятує від зневоднення. Медики рекомендують випивати від 6 до 8 склянок на день для поліпшення здоров'я. При цьому огіркова вода смачніша звичайної, тому полегшує отримання достатньої кількості вологи.

4. Знижує ризик раку. Напій зі свіжого огірка багатий антиоксидантами і сполуками, такими як кукурбітацин і лігнано, які допомагають організму запобігати розвитку раку.

5. Уповільнює старіння. Багатий набір антиоксидантів в огірках може допомогти знизити навантаження на клітини і уповільнити процес старіння.

6. Заповнює дефіцит вітамінів і мінералів. Огірки є багатим джерелом поживних речовин, таких як вітаміни А, С і марганець, які заповнюють дефіцит корисних речовин в раціоні.

7. Видаляє токсини. Вода з огірка може допомогти в детоксикації організму через високий вміст води і клітковини, які допомагають позбавлятися від шкідливих хімікатів кожен раз, коли ми відвідуємо туалет.

8. Допомагає схуднути. Огіркова вода може приборкати апетит і допомогти скоротити споживання калорій. Також це альтернатива калорійним газованим напоям і сокам.

9. Попереджує сухість шкіри. Вода з огірка забезпечує шкіру кремнієм і вітаміном B-5 - двома живильними речовинами, які сприяють зволоженню шкіри і допомагають зберегти її гладкість і чистоту.

10. Підтримує м'язову силу. Огірковий еліксир насичує м'язи важливими живильними речовинами, зменшує їх в'ялість і робить ефект від занять спортом більш помітним.

 

Рецепт огіркової води

Ретельно вимиті огірки і лимон наріжте тонкими скибочками, покладіть їх у великий глечик зі свіжою зеленню. Залийте звичайною водою і поставте в холодильник охолоджуватися.

Найкраще пити огіркову воду в день приготування. Доливайте воду в глечик під час спустошення. Якщо вода втратить аромат, додайте свіжих трав. (Можете використовувати фрукти, які зіпсувалися, наприклад, полуничні хвостики або м'які яблука).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.