Догори
Дати відгук

Великий палець тренує мозок - виконуйте ці чотири вправи

Доктор медичних наук з Японії Єсія Хасегава впевнений, що, стимулюючи пальці на руках, можна  збільшити приплив крові до мозку

1 хв на прочитання01 Липня 2024, 20:00
Великий палець тренує мозок Великий палець тренує мозок
Поділитись:

Зберегти ясність розуму до старості цілком можливо. Доктор медичних наук з Японії Єсія Хасегава впевнений, що, стимулюючи пальці на руках, можна  збільшити приплив крові до мозку й тим самим уникнути розладу мислення в пам’яті. Головний у цій справі великий палець.

Виконуйте чотири вправи, які радить доктор Хасегава.

  1. Вихідне положення – сидячи на стільці, спина рівна, руки опущені, лікті притиснуті, плечі висунуті вперед. Стискайте кулаки. Великі пальці відставте. На видиху згинайте великі пальці в перших суглобах якомога сильніше, на вдиху розгинайте. Виконуйте 10 разів
  2. Вихідне положення те ж саме. Розверніть долоні до стелі. Повільно вдихаючи, згинайте великі пальці всередину долонь, торкаючись основ мізинців. На повільному вдиху повертайтеся у вихідне положення. Повторюйте 10 разів двома руками одночасно.
  3. Вихідне положення те ж саме. Тримайте долоні тильним боком вгору. Правою рукою показуйте «папір»(пряма долоня), а лівою – камінь(стиснутий кулак), потім навпаки. Рухи треба повторювати 20 разів. На перший погляд може здатися, що це просто, хоча для мозку завдання досить складне.
  4. Вихідне положення те ж саме. На рахунок «раз» стискайте кисті. При цьому на правій руці великий палець має лежати поверх кулака, а на лівій захований у середину. На «два» розтискайте кисті. А потім навпаки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.