Запорука успіху заготівлі томатів завжди полягає в тому, за допомогою якого рецепту ви готуєте маринад. Пропоную дуже смачний, солодкий та ароматний варіант. Причому, розсіл ви можете використовувати для закваски капусти або для тіста, з якого виходить солоне печиво-закуска, що хрумтить.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
Процес приготування
Даний обсяг помідорів – для однієї банки на 3 л, а розсіл – на 1 літр води. Тому правильно розраховуйте кількість всіх складових продуктів маринаду.
Помідори краще брати середнього розміру, щільного сорту, з товстою шкіркою, щоб вони не перетворилися на пюре під час консервування.
Банки повинні бути чисті та стерилізовані, розкладаємо спеції та зелень, яку ви можете брати на свій смак.
Укладаємо чисті помідори.
Заливаємо окропом, накриваємо кришками та залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду і кип’ятимо, заливаємо в банки і знову залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо маринад, всипаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.
У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринад.
Закручуємо кришки, банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо до остигання.
Такі помідори добре зберігаються в підвалі, кімнаті, в коморі.