Догори
Дати відгук

Вчені: зелені банани можуть знизити ризик розвитку раку на 60%

Доступні продукти здатні ефективно захищати від спадкового розвитку раку.

1 хв на прочитання13 Листопада 2024, 13:32
ФОТО: thebrighterside.news ФОТО: thebrighterside.news
Поділитись:

Харчові продукти з резистентниим крохмалем можуть знижувати ризик ракових захворювань на 60%. Такого висновку дійшли вчені за результатами спеціалізованого дослідження, результати якого опублікувало видання Cancer Prevention Research.

Наукову роботу провели співробітники університетів Ньюкасла та Лідса. Згідно з отриманими даними, від розвитку раку кишечника може ефективно захищати такий доступний продукт, як банани. Але вони мають бути недозрілими. У такому фрукті саме і зосереджений резистентний крохмаль. У той же час, протираковим ефектом володіють не лише банани, а й інші зелені крохмалисті фрукти.

Вірогідність захворіти на рак може знизитися більш ніж наполовину, якщо ви вибираєте зелені продукти, які містять резистентний крохмаль. Вони здатні знизити ризик деяких видів раку на 60 відсотків, зазначають дослідники.

Під час експерименту медики давали продукти, що містять резистентний крохмаль, учасникам з високим спадковим ризиком розвитку раку. Піддослідні отримували добову дозу крохмалю, еквівалентну одному недозрілому банану протягом приблизно двох років.

Вивчивши досвід майже тисячі пацієнтів, фахівці виявили, що із застосуванням резистентного крохмалю пов’язане значне зниження ризику розвитку раку в різних частинах тіла. Особливо яскраво виражений антираковий ефект спостерігався у стані верхніх відділів шлунково-кишкового тракту – при цьому знижувалася ймовірність раку стравоходу, шлунка, жовчних шляхів, підшлункової залози та дванадцятипалої кишки.

Стійкий крохмаль також міститься у вівсі, злаках, гороху, бобах. Усе це також доступні продукти, як і банани.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.