Чому зелені банани корисніші за стиглі : 6 “чарівних властивостей”
Вони корисні для судин та нирок , і знижують холестерин.
Незважаючи на те, що у зелених, не до кінця стиглих бананів достатньо шанувальників, багато хто все ще налаштований до них скептично. А тим часом злегка недозрілі банани мають масу корисних властивостей: від допомоги у схудненні до покращення роботи нирок. Розповідаємо про основні переваги.
Допомагають травленню
Зелені банани повні клітковини та корисні для людей із проблемами травної системи. Так, дієтологи та гастроентерологи часто рекомендують цей фрукт пацієнтам із синдромом роздратованого кишківника. У цьому випадку банани можна приготувати на пару або відварити з дрібкою солі (до речі, приготовлені на пару або варені зелені банани – один з найкорисніших способів їх вживання).
Корисні для судин та нирок
Крім клітковини, у зелених бананах багато калію. А він, своєю чергою, відіграє важливу роль у правильній роботі нирок. Калій також є судинно-розширювальним засобом, який допомагає контролювати рівень артеріального тиску.
Допомагають скинути вагу
Клітковина перетравлюється досить довго і продовжує відчуття ситості. Тому після пари зелених бананів на сніданок ви з меншою ймовірністю зірветесь на шкідливий перекус до обіду.
Відмінне джерело вітамінів
Зелені банани – джерело вітамінів і мінералів. Крім калію, у них містяться вітамін С та вітамін В6. Останні полегшують засвоєння інших мінералів і поживних речовин, які надходять з їжею протягом дня.
Допомагають контролювати цукор у крові
Зелені банани мають низький глікемічний індекс, що гарантує відсутність раптових стрибків рівня цукру в крові та робить цей продукт безпечним і навіть корисним для людей із діабетом.
Контролюють рівень холестерину
Зелені банани містять резистентний крохмаль — тип крохмалю, який повністю розщеплюється і засвоюється організмом під час травлення. Він перетворюється на коротколанцюгові жирні кислоти, які допомагають контролювати рівень холестерину.