Догори
Дати відгук

Вчені розповіли, чому корисно пити цикорій весною

Кава з цикорію корисна людям, які відновлюють сили після хвороби.

2 хв на прочитання14 Травня 2022, 06:54
Поділитись:

Цикорій за своєю сутністю є бур’яном, який можна зустріти на лузі або в парку. Однак це бур’ян із синіми квіточками цінують фітотерапевти та народні лікарі. І це не дивно, адже непоказна рослина відрізняється унікальним хімічним складом та має потужні цілющі властивості.

Чим корисний

Цикорний корінь багатий на інулін (природний замінник цукру). Вміст інуліну в цикорії сягає 60%. Лікарі рекомендують пити відвар кореня людям, які страждають від цукрового діабету. Особливо багато інуліну в корінні рослини спостерігається в холодну пору року, навесні цей показник різко знижується.

Завдяки своєму багатому складу корінь цикорію широко застосовується у фармакології для виробництва фітопрепаратів. Його відвар п’ють при багатьох захворюваннях: печінкових, ниркових, шлунково-кишкових. Кава з цикорію корисна людям, які відновлюють сили після хвороби. Він допомагає нормалізувати кишкову мікрофлору після антибіотикотерапії, тонізує організм. Корисний цикорій і тим, хто страждає на відсутність апетиту або має проблему зайвої ваги. Для чоловіків цей напій – чудова профілактика простатиту. Вживання напою з цикорного кореня дає інші цілющі ефекти:

  • сприяє жовчоутворенню;
  • має м’яку сечогінну дію;
  • зміцнює серце та судинні стінки;
  • перешкоджає утворенню тромбів;
  • знижує АТ;
  • заспокоює нерви;
  • зміцнює імунітет.

Як вживати

Пити цикорну каву дуже корисно, особливо наприкінці зими/початку весни, коли наш організм страждає від занепаду сил, сезонної хандри, схильний до застудів і грипу. Цей корисний замінник кави показаний дорослим та дітям старше 3 років. Він має дуже мало протипоказань. Серед них можна бачити лише індивідуальну непереносимість, схильність до алергії та бронхіальну астму.

У магазині можна придбати обсмажений мелений цикорій. Приготовлений з нього напій має всі корисні властивості рослини. Його заварюють подібно до кави: Заливають закипілою водою (1 склянка) порошок з пачки (2 ч. л.). Проварюють кілька хвилин, поки рідина не почне пінитися. Знімають із вогню і дають німого охолонути.

До слова, п’ять ефективних способів допомогти печінці без дорогих ліків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.