Догори
Дати відгук

Вчені придумали рецепт корисного шоколаду

Розроблені науковцями десерти можна готувати на будь-якому виробництві.

1 хв на прочитання10 Грудня 2020, 12:29
Поділитись:

Вчені розробили рецепти солодощів, які допоможуть зберегти здоров'я, працездатність і бадьорість. Серед "правильних" кондитерських виробів - шоколад, кекси, вафлі і пряники з підвищеною харчовою цінністю. 

Розроблені кондитерські вироби не просто смачні, але і корисні: вони допомагають організму захищатися від агресивних вільних радикалів, дозволяють збалансувати вітамінний і мікроелементний склад їжі відповідно до вікових потреб організму, відзначають експерти.

За словами вчених, солодощі складно перевести в розряд збагачених продуктів, оскільки вони є висококалорійними. Однак фахівцям вдалося підвищити харчову цінність, додавши до складу білки рослинного і тваринного походження і біологічно активні речовини. При цьому вдалося зберегти традиційно привабливий смак.

"Ми змоделювали з двох білкових компонентів склади сумішей, які найбільш близькі за змістом незамінних амінокислот до" ідеального "білка. Такі компоненти сприяють кращому перетравленню, всмоктуванню і засвоєнню білка. Кінцевий вміст корисних речовин у виробах відповідає необхідній добовій дозі споживання", - йдеться у повідомленні вчених.

За словами вчених, розроблені ними десерти можна готувати на будь-якому виробництві. 

Нагадаємо, шоб зміцнити імунну систему, достатньо вживати в їжу всього 5 продуктів, які можна купити в будь-якому супермаркеті.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я