Вчені назвали три спеції, які продовжують життя

1 хв на прочитання30 Травня 2024, 06:47

Спеції посилюють користь від щоденного раціону.

Довголіття пов'язують у тому числі з правильним харчуванням. При цьому посилити корисні властивості звичних страв можна за допомогою спецій. До таких спецій для здоров'я та довголіття належать щонайменше три приправи.

Куркума

Куркума багата антиоксидантами і має протизапальні властивості. Згідно з дослідженнями експертів Единбурзького університету, куркумін захищає від вільних радикалів. Інші фахівці кажуть, що спеція здатна вбивати ракові клітини.

Кориця

Ця спеція знижує рівень цукру в крові та бореться з діабетом. Її рекомендують їсти натщесерце, щоб зменшити рівень глюкози та "поганого" холестерину. Приправа також знижує ризик виникнення раку. Екстракт кориці може зупинити поширення злоякісних пухлин.

Шавлія 

Екстракт шавлії полегшує сиптоми хвороби Альцгеймера на ранній та середній стадіях. Антиоксидантні сполуки, що містяться в рослині, можуть нейтралізувати вільні радикали і запобігти стресу від окислення організму.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: