Дослідження показало, що скоротити ризик розвитку захворювань серця та судин допомагає регулярне включення до раціону авокадо.
Авокадо містить клітковину, мононенасичені жири, а також магній та вітаміни С, Е та К. Ці речовини сприяють збереженню здорової серцево-судинної системи та покращують стан людей, які вже мають кардіоваскулярні захворювання.
Американські вчені провели дослідження, під час якого протягом 30 років спостерігали за станом здоров’я понад 110 тис. добровольців з урахуванням різних факторів розвитку серцево-судинних захворювань та особливостей харчування.
У учасників дослідження, які з’їдали щонайменше дві порції авокадо на тиждень, ризик розвитку серцево-судинних захворювань скоротився на 16%, а ішемічну хворобу серця – на 21%.
Крім того, при заміні половини щоденних порцій маргарину, вершкового масла, яєць, обробленого червоного м’яса та інших джерел насичених жирів такою ж кількістю авокадо ймовірність захворювань серцево-судинної системи скорочувалася на 16-22%.