Догори
Дати відгук

Вчені назвали неочікуваний симтом раку печінки

Тривожні сигнали, які можуть сказати про онкологію криються у кольорі випорожнень

1 хв на прочитання27 Грудня 2020, 23:16
Поділитись:

Блідий колір калу може свідчити про розвиток раку печінки. Про цей несподіваний симптом йдеться в пам'ятці благодійної організації по боротьбі з онкологією імені Дугласа Макміллана, повідомляє Daily Express.

Серед інших ознак захворювання експерти виділили втрату апетиту, слабкість і нудоту, а також болі в правій частині живота, здуття і пожовтіння шкіри і білків очей.

«Все це може бути викликано і іншими захворюваннями, але все ж необхідно звернутися до лікаря», - зазначили автори рекомендацій.

За їх словами, до чинників розвитку раку відносяться зловживання алкоголем, зайва вага, генетична схильність і цукровий діабет.

Раніше фахівці тієї ж організації перерахували симптоми раку горла.

Тривожними сигналами можуть бути формування «шишки» на шиї, яка не болить, проте постійно збільшується, утруднене ковтання, задишка, кашель з кров'ю і свистяче дихання.

Нагадаємо, раніше ми писали звідки беруться доброякісні пухлини, вузли, кісти. Річ у тім, що щитовидна залоза – «диригент» усієї ендокринної системи, вона відповідає за обмін речовин, і вона має тримати рівень гормонів.

Коли бракує харчування, щитовидній залозі нема з чого виробляти гормони. Вона починає вирощувати нові клітини, щоб вони допомогли їй виконати це завдання. Але ці клітини також не справляються і гинуть. Таким чином утворюються ущільнення, вузли. Частину організм ховає під оболонку, вони розплавляються, виходить кіста. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.