Вчені дізналися, який хліб знижує рівень цукру в крові

1 хв на прочитання25 Травня 2023, 11:40
Фото:

Якщо в продукті хоча б 30% цього борошна, то рівень глюкози в крові на 40% нижчий

Вчені з Королівського коледжу Лондона виявили, що хліб із нутового борошна знижує рівень цукру в крові, а також довше зберігає відчуття ситості.

Нут – це зернобобова культура. З неї навчилися робити борошно, яке зберігає структуру харчових волокон цілісних бобових.

Експерименти показали, що виготовлений із такого борошна хліб збільшує передачу сигналів ситості з кишечника в мозок. Якщо в продукті хоча б 30% нутового борошна, то рівень глюкози в крові на 40% нижчий порівняно з рівнем після вживання хліба з білого пшеничного борошна.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: