Догори
Дати відгук

Вчені дізналися, який хліб знижує рівень цукру в крові

Якщо в продукті хоча б 30% цього борошна, то рівень глюкози в крові на 40% нижчий

1 хв на прочитання25 Травня 2023, 11:40
Фото: Фото:
Поділитись:

Вчені з Королівського коледжу Лондона виявили, що хліб із нутового борошна знижує рівень цукру в крові, а також довше зберігає відчуття ситості.

Нут – це зернобобова культура. З неї навчилися робити борошно, яке зберігає структуру харчових волокон цілісних бобових.

Експерименти показали, що виготовлений із такого борошна хліб збільшує передачу сигналів ситості з кишечника в мозок. Якщо в продукті хоча б 30% нутового борошна, то рівень глюкози в крові на 40% нижчий порівняно з рівнем після вживання хліба з білого пшеничного борошна.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Здорові люди»
Гороскоп на завтра, 16 вересня 2025 року, 24-й місячний день
2 хв на прочитання2 години тому
Нові правила теплопостачання: що зміниться для українців
В Україні затверджено проєкт закону, що змінить систему теплопостачання
1 хв на прочитання3 години тому
Корупція в «Лісах України»: викриття на Закарпатті
Масштабне викриття на Закарпатті: у ДП «Ліси України» підозрюють сімох людей у злочинах на понад 27 млн грн
1 хв на прочитання6 годин тому
Одеський припортовий завод виставлено на приватизацію
Велика приватизація триває: ОПЗ продадуть за 4,49 млрд грн.
1 хв на прочитання8 годин тому
«Це найчіткіший сигнал життя»: марсохід NASA знайшов нові докази на Марсі
2 хв на прочитання8 годин тому
Революція в агросекторі: китайські дослідники знайшли довгострокове рішення проти килової хвороби
2 хв на прочитання9 годин тому
Відновлення Херсонщини: у двох селах модернізують водогін за 55 млн грн
1 хв на прочитання11 годин тому
Одеський припортовий завод виставлено на приватизацію
1 хв на прочитання12 годин тому