Догори
Дати відгук

Вчені дізналися, який хліб знижує рівень цукру в крові

Якщо в продукті хоча б 30% цього борошна, то рівень глюкози в крові на 40% нижчий

1 хв на прочитання25 Травня 2023, 11:40
Фото: Фото:
Поділитись:

Вчені з Королівського коледжу Лондона виявили, що хліб із нутового борошна знижує рівень цукру в крові, а також довше зберігає відчуття ситості.

Нут – це зернобобова культура. З неї навчилися робити борошно, яке зберігає структуру харчових волокон цілісних бобових.

Експерименти показали, що виготовлений із такого борошна хліб збільшує передачу сигналів ситості з кишечника в мозок. Якщо в продукті хоча б 30% нутового борошна, то рівень глюкози в крові на 40% нижчий порівняно з рівнем після вживання хліба з білого пшеничного борошна.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитання2 години тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитання4 години тому
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання5 годин тому
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитання5 годин тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання6 годин тому
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання6 годин тому