Вареники з сирою картоплею та фаршем — проста страва, яка готується з елементарних продуктів, але дивує своїм незвичайним смаком.
Інгредієнти:
борошно — 3 склянки;
вода — 1 склянка;
сіль — 1 чайна ложка;
олія пісна — 2 столові ложки;
картопля — 250 г;
фарш м'ясний — 250 г;
цибуля — 1 шт.;
перець мелений — за смаком.
Приготування.
Для тіста в миску просіяти борошно, роблячи в центрі заглиблення. У це заглиблення засипати сіль, додати олію і теплу воду. Інгредієнти перемішати, збираючи в грудку. Заміс тіста продовжити на столі. Тісто для вареників на час приготування начинки зібрати в мішечок або накрити рушником.
Очистити картоплю, подрібнити її терткою з великими осередками. Картопляну масу відтиснути.
Терту картоплю доповнити м'ясним фаршем.
Цибулю пошаткувати дрібними шматочками. Додати цибульну нарізку до решти інгредієнтів начинки. Посолити, кинути до смаку меленого чорного перцю. Інгредієнти змішати.
Начинка з сирої картоплі та фаршу для вареників підготовлена.
Тісто, поділивши на три-чотири шматки, розкачати в тонкі пласти, з яких вирізати круглі заготовки для вареників.
У центр кожної заготовки помістити картопляну начинку з фаршем.
Зліпити вареники.
Відварити необхідну кількість вареників, решту заготовок можна заморозити «про запас».
Також ми розповідали про «ліниві» вареники з шоколадом і корицею — варяться три хвилини.