Варена яєчня-бовтанка, яка вариться 20 секунд — простий, але незвичайний рецепт

1 хв на прочитання22 Грудня 2022, 07:32

За бажанням гарячу яєчню можна подавати зі шматочками вершкового масла і помідорами.

Загальновідомо, що на сніданок особливо корисні яйця, але водночас дієтологи застерігають від смаженого. Проте можна приготувати варену яєчню-бовтанку — вона і смачна, і корисна, і готується дуже швидко та просто.

Інгредієнти:

яйця — 5 шт.;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

помідор (за бажанням) — 1 шт.;

масло вершкове — 15 г;

петрушка свіжа — 2 гілочки;

кріп свіжий — 2 гілочки.

Приготування.

Вершкове масло залишати в холодильнику, щоб воно було добре охолодженим і твердим.

У каструлю налити 1,5 л води та поставити на нагрівання. Воду посолити.

Над мискою встановити друшляк або сито і розбити в нього яйця. З яєць має стекти рідка частина, а залишитися лише жовток і густий білок.

Добре збити яйця виделкою чи віночком.

Коли вода закипіла, однією рукою за допомогою виделки зробити вир, а другою — тонкою цівкою влити збиті яйця. Накрити каструлю кришкою і варити яєчню-бовтанку 20 секунд. Потім вимкнути нагрівання.

Акуратно відкинути вміст каструлі на друшляк.

Нарізати скибочками помідор. Зелень подрібнити.

Вершкове масло дістати з холодильника і нарізати дрібними кубиками.

Варену яєчню-бовтанку перекласти на тарілку. За бажанням розкласти на поверхні гарячої яєчні шматочки вершкового масла і подавати яєчню з помідорами, посипавши чорним меленим перцем і нарізаною зеленню.

Також ми розповідали про яєчню з сосисками, беконом та помідорами чері в духовці — швидко, смачно і незвично.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: