Догори
Дати відгук

Вантажному «Боїнгу-747» довелося здійснити посадку через коня, який у паніці бігав по борту

Пілотам довелося скинути 20 тонн авіапалива.

1 хв на прочитання17 Листопада 2023, 01:21
Літак ісландської авіакомпанії Air Atlanta Icelandic. Фото: Air Atlanta Icelandic Літак ісландської авіакомпанії Air Atlanta Icelandic. Фото: Air Atlanta Icelandic
Поділитись:

Вантажному «Боїнгу-747» довелося здійснити посадку через коня, який у паніці бігав по борту. Запис розмови пілотів з авіадиспетчером було опубліковано на LiveATC.net, розповідає «Дзеркало».

Літак ісландської авіакомпанії Air Atlanta Icelandic здійснював рейс Нью-Йорк (США) — Льєж (Бельгія). Крім різних вантажів, на борту був кінь. Незважаючи на те, що у неї були свіже сіно, питна вода й особистий наглядач, тварині літати не сподобалося.

Кінь вирвався зі спеціального загону і бігав бортом. Через велику вагу тварини це дуже небезпечно.

Коли літак досяг висоти 9448 м, пілоти повідомили авіадиспетчеру: «У нас на борту літака жива тварина, кінь, і кінь зумів вибратися зі стійла. У нас немає проблем із польотом, але нам потрібно повернутися до Нью-Йорка. Ми не можемо загнати коня назад».

Для цього пілотам довелося скинути 20 тонн авіапалива. В аеропорту перелякану тварину зустрів ветеринар.

Це не перший випадок, коли тварини вибираються з вантажних відсіків літака. У серпні цього року ведмідь зміг вибратися з клітки під час рейсу компанії «Іракські авіалінії», що прямував із Дубая до Багдада.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.