Догори
Дати відгук

Вантажівки аграріїв та перевізників на вагу будуть перевірять в режимі 24/7 (відео)

Відповідне рішення прийняв уряд

1 хв на прочитання19 Серпня 2020, 19:26
Поділитись:

На засіданні 19 серпня Кабмін вніс зміни до постанови, яка посилює габаритно-ваговий контроль. Ці зміни дозволять збільшити географічну присутність інспекторів на дорогах. Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Внесли зміни до постанови, яка посилює габаритно-ваговий контроль. Як відомо, амбітний проєкту "Велике будівництво", який відбувається за ініціативи Президента України, в межах цього проєкту нам поставлені великі завдання по здійсненню дієвого вагового контролю на дорогах. Але на жаль інспекція Державної служби з безпеки на транспорті не могла належним чином виконувати ці функції через і відсутність фінансування, і кадрових можливостей", - сказав Криклій.

Крім того, з його слів, наявне функціонування інспекторів "передбачало діючим законодавством, що два інспектори мають підписувати, заповнювати документи за результатами зважувань, коли виявлені порушення".

"Ми змінили цей підхід в такий спосіб, що тепер зможемо залучати також органи місцевого самоврядування або балансоутримувачів доріг, таким чином збільшимо географічну присутність інспекторів на дорогах і комплекси в режимі 24/7 цілодобово зможуть працювати в більшості міст по Україні", - заявив міністр.  

Пряма мова з 01.47.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.