Догори
Дати відгук

Вакцинація стартувала: 90-річна британка першою у світі отримала щеплення від COVID-19 (фото)

Велика Британія 2 грудня стала першою країною, яка сертифікувала для масового застосування по завершенні всіх клінічних випробувань вакцину виробництва Pfizer.

1 хв на прочитання08 Грудня 2020, 11:25
Поділитись:

Мешканка Великобританії у віці 90 років стала першою людиною в світі, які зробили щеплення від коронавірусу виробництва Pfizer / BioNTech, повідомляє телеканал Sky News.

Повідомляється, що Маргарет Кінан, мешканка Ковентрі, графство Уест-Мідленс, отримала щеплення о 6.30 ранку за місцевим часом (9.30 мск) в університетській лікарні Ковентрі.

Нагадаємо, Велика Британія 2 грудня стала першою країною, яка сертифікувала для масового застосування по завершенні всіх клінічних випробувань вакцину виробництва Pfizer / BioNTech (США і Німеччина). Дві інших вакцини - від американської Moderna і від британської AstraZeneca (створюється у співпраці з Оксфордським університетом) - також знаходяться на розгляді регулятора, проте терміни їх схвалення не відомі.

Від сьогодні, в рамках програми по вакцинації щеплення почнуть отримувати найбільш вразливі жителі країни: пацієнти будинків пристарілих, медичні та соціальні працівники, а також люди похилого віку старше 80 років.

До слова, українці вакцинуватися збираються не охоче, хоча, у Міністерстві охорони здоров'я вже визначили українців, яких будуть вакцинувати від коронавірусу першими, та склали графік щеплень. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost