Догори
Дати відгук

Вакцина проти раку легень: препарат випробовують на людях у семи країнах

Клінічні випробування першої фази почалися у 34 дослідницьких центрах Великої Британії, США, Німеччини, Угорщини, Польщі, Іспанії та Туреччини.

1 хв на прочитання24 Серпня 2024, 15:44
ФОТО: Перший британський пацієнт отримує вакцину проти раку легень / Aaron Chown/PA ФОТО: Перший британський пацієнт отримує вакцину проти раку легень / Aaron Chown/PA
Поділитись:

Довгоочікувана звістка. Розробники мРНК-вакцини проти одного з найпоширенічних онкологічних захворювань - раку легень - почали її випробування на людях. Медики семи країн світу почали вводити сироватку пацієнтам після того, як експерти високо оцінили її революційний потенціал, пише видання The Guardian.

Вакцина, відома як BNT116, розроблена компанією BioNTech, призначена для боротьби з формою недрібноклітинного раку легенів (НДКРЛ).

Вона працює за принципом "навчання" імунної системи розпізнавати та знищувати ракові клітини, а також запобігати їх повторній появі.

У 34 дослідницьких центрах семи країн, серед яких Велика Британія, США, Німеччина, Угорщина, Польща, Іспанія та Туреччина, розпочалася перша фаза клінічних випробувань препарату. Очікується, що в дослідженнях візьмуть участь приблизно 130 пацієнтів з різними стадіями онкологічного захворювання.

Вакцина може стати наступним великим кроком у лікуванні раку. Вона проста у використанні та дозволяє націлюватись на конкретні ракові клітини.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost