Догори
Дати відгук

В Україні змінять ПЛР-системи через новий мутований коронавірус з Британії — Ляшко

Зміни у процес тестування будуть внесені наприкінці грудня.

2 хв на прочитання22 Грудня 2020, 11:19
Поділитись:

МОЗ рекомендує українцям не відвідувати країни, в яких виявили новий штам коронавірусу, передусім Великобританію. Про це у вівторок, 22 грудня, сказав   на брифінгу   головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

«Ми рекомендуємо всім за можливості утриматися від необов'язкових поїздок до Великобританії, а також з неї на територію України. Також, якщо є можливість, утриматися від поїздок у Данію, Нідерланди й Австралію, де вже зафіксовані випадки циркуляції цієї мутації коронавірусу», — сказав він.

Ляшко також повідомив, що Україна змінить праймери в тестах після того, як їх опублікує Велика Британія. Зміни в тестування будуть внесені наприкінці грудня, зокрема, після 27 грудня, коли Великобританія   опублікує дослідження про зміну праймерів  нового коронавірусу.

«Ми в Україні   використовуємо як мінімум дві мішені, тому сьогодні навіть за появи нового штаму наші тест-системи спрацюють і ми будемо чітко діагностувати коронавірусну хворобу», — заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко

І додав, що наприкінці грудня Центр громадського здоров'я збере всіх виробників тест-систем ПЛР, а також постачальників і обговорить питання зміни праймерів.  

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня британська влада визнала, що в Лондоні та на південному сході Англії почав швидко поширюватися новий, більш заразний, штам коронавірусу SARS-CoV-2. Раніше ми повідомляли, що новий страшний штам COVID-19 вже в Україні. Після цього багато країн обмежили транспортне сполучення зі Сполученим Королівством. 

В той же час інфекціоністи стверджують, що наразі все, що може зробити наша країна, це обмежити переміщення людей із місць спалаху нового виду COVID-19, приліт літаків і посилити контроль на кордоні. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання4 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора