Догори
Дати відгук

В Україні запрацює «Земельний банк»: підприємці отримають доступ до державних земель через онлайн-аукціони

Проект покликаний підтримати агровиробників у складний воєнний час.

1 хв на прочитання31 Травня 2024, 10:27
Земельний банк Державні землі Агровиробники Земельний банк Державні землі Агровиробники
Поділитись:

Фонд державного майна України повідомив, що презентував «Земельний банк» для аграріїв. Проект дозволить підприємцям отримати доступ до державних земель через онлайн-аукціони, пише Судово-юридична газета.

«Земельний банк» покликаний впровадити ефективне використання державних сільськогосподарських земель та підтримати агровиробників у складний воєнний час.

Проект відкриває для аграріїв можливість отримати доступ до сотень тисяч гектарів державних земель на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони на електронному майданчику «Прозорро.Продажі».

Зазначається, що стартова вартість оренди становитиме 12% від нормативно-грошової оцінки землі, а договори оренди укладатимуться на 14 років для однорічних насаджень і на 25 років для багаторічних.

«Аграрний сектор – один з надважливих напрямів розвитку української економіки, який зазнав значної шкоди внаслідок російської агресії. Проект «Земельний банк» покликаний максимально ефективно використати ті земельні ресурси, які є в розпорядженні держави, та підтримати агровиробників, особливо тих, хто втратив свої землі через війну», – зазначив заступник голови ФДМУ Ігор Тимошенко.

У ФДМУ запевняють, що «Земельний банк» не лише дозволить ефективно використовувати державні землі та підтримати агровиробників, але й сприятиме наповненню державного та місцевих бюджетів, створенню нових робочих місць та розвитку сільських територій.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.