В Україні виявили мільйон онкологічних хворих

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 11:52
Фото ілюстративне

І це тільки ті українці, які знають про свою недугу й стоять на офіційному медичному обліку.

На обліку в закладах охорони здоров’я перебуває приблизно 1 000 000 пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Про це 20 січня під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

«За даними Національного канцер-реєстру, щороку рак стає причиною смерті до 80 000 людей. Водночас у 2019 році 35 % усіх випадків злоякісних новоутворень були виявлені на 3–4-й стадії захворювання», — прокоментував ситуацію, що склалася, Степанов.

Міністр охорони здоров'я додав, що з 1 квітня 2020 року в Україні запроваджено Програму медичних гарантій. Серед медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно, є і послуги з діагностики та лікування онкологічних захворювань.

Зокрема, минулоріч на надання послуг з діагностики та лікування онкологічних захворювань Національна служба здоров’я законтрактувала 118 закладів охорони здоров’я.

Як ми інформували своїх читачів раніше, щороку в Україні понад 50 тисяч людей помирає від недуг, які спричиняє забруднене атмосферне повітря. Серед них провідні позиції займають онкохвороби. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: